Află cum poţi preveni sindromul premenstrual

1 2 jpg jpeg

Femeile care au un aport zilnic de 20 mg de fier au un risc mai mic cu 35% de a avea simptome ale sindromului premenstrual, este concluzia unei cercetări recente efectuate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Massachusetts – Amherst. Pentru aportul zilnic al acestui nutrient, este suficient să se consume o cană cu cereale integrale îmbogăţite cu fier, această cantitate conţinând 24 mg din acest mineral. Alunele, ficatul, gălbenuşul, mazărea şi nucile sunt alte alimente care conţin fier.

Aceeaşi cercetare a arătat şi că zincul (15 mg zilnic) poate reduce stările neplăcute de dinaintea ciclului menstrual.

Între 8 şi 15% din femeile aflate în perioada fertilă se confruntă cu sindromul premenstrual.

Sindromul premenstrual sau PMS (premenstrual syndrome) îşi face prezenţa de obicei cu şapte până la zece zile înainte de instalarea menstruaţiei şi se manifestă printr-o serie de modificări la nivel fizic şi/sau psihic. Intensitatea simptomelor diferă însă de la o femeie la alta, existând şi o formă mai gravă a acestei afecţiuni, ce necesită ajutor medical.

Printre cele mai întâlnite simptome ale sindromului premenstrual sunt preferinţa pentru unele alimente sărate sau dulci, durere la nivelul sânilor, migrenele, tulburările de somn (insomnie sau somnolenţă), apariţia unor coşuri, stările de anxietate, depresie, astenie, constipaţia şi tulburările urinare. Aceste simptome dispar după primele zile de la debutul ciclului menstru