Ştiai că părul uscat, subţire şi fragil care se rupe uşor poate indica serioase probleme de sănătate? În loc să încerci să maschezi aceste minusuri ar fi mai bine să identifici cauza. Stilul de viaţă, lipsa somnului, stresul, dieta dezechilibrată pot fi factori care să cauzeze căderea părului, dar simptomele sunt aceleaşi şi când te confrunţi cu una dintre aceste afecţiuni.

Hipotiroidie

Dacă aveai cândva părul gros şi lucios, dar acum este subţire şi lipsit de vlagă analizează întâi dacă l-ai agresat în vreun fel. Poate în ultima perioadă ai folosit în mod excesiv placa de păr, ondulatorul sau poate l-ai supus decolorării, încât se poate explica deteriorarea lui. Chiar şi apa cu un concentraţie mare de clor poate fi de vină. Acordă atenţie acestor semne pentru că pot indica prezenţa hipotiroidiei, adică glanda tiroidă nu produce suficienţi hormoni ceea ce va duce la încetinerea metabolismului.

Psoriazis

Mâncărimile de la nivelul scalpului pot fi tratate cu uşurinţă cu un şampon destinat acestei probleme. Dacă observi că scuamele de la nivelul tegumentului sunt solzoase, acesta ar putea fi un semn al psoriazisului, o afecţiune care forţează celulele pielii să se dezvolte într-un ritm alert.

Citeşte mai multe pe această temă AICI