Peste 90.000 de teste disponibile pentru depistarea anticorpilor COVID-19

1 abbott image 1 jpg jpeg

Laboratoarele clinice private şi publice din România au beneficiat de peste 90.000 de teste de laborator pentru depistarea anticorpilor COVID-19, certificate CE, furnizate de o companie farmaceutică.

Testarea anticorpilor este un pas important pentru a determina dacă o persoană a fost infectată. Acesta va oferi o mai bună înţelegere a virusului, inclusiv cât timp rămân anticorpii în organism şi dacă oferă imunitate. Acest tip de cunoştinţe ar putea ajuta la dezvoltarea tratamentelor şi vaccinurilor.

 „Suntem mândri să furnizăm imediat testele pentru depistarea anticorpilor, deoarece acestea ne vor ajuta să determinăm cine a avut virusul ca să ne reîntoarcem cu încredere la viaţa normală”, a spus Konstantinos Varlas, director general Abbott.

În timp ce testarea moleculară detectează dacă o persoană are virusul, testele de anticorpi determină dacă persoana a fost infectată.

Testul Abbott pentru anticorpi IgG SARS-CoV-2 identifică anticorpul IgG, o proteină pe care organismul o produce în stadiile târzii ale infecţiei şi poate persista până la luni şi, posibil, ani după recuperarea unei persoane. Testul pentru detectarea anticorpilor IgG a demonstrat specificitate şi sensibilitate mai mare de 99% după 14 sau mai multe zile de la apariţia simptomelor.

Un studiu publicat recent în Journal of Clinical Microbiology a relevat că testul Abbott pentru anticorpi IgG SARS-CoV-2 are 99,9% specificitate şi 100% sensibilitate pentru detectarea anticorpilor IgG la pacienţi după 17 sau mai multe zile de la începerea simptomelor.