Măsuri antifumat mai severe

1 2 jpg jpeg

Noile reglementări prevăd ca avertismentele legate de riscurile fumatului pentru sănătate să fie prezente pe ambele feţe ale pachetelor. Aceste măsuri au fost luate în contextul numărului mare al deceselor premature cauzate de fumat: 700.000 pe an.

Reglementările sunt menite să îi descurajeze pe tineri să fumeze şi să devină dependenţi de tutun. Autorităţile speră ca numărul cantităţii de ţigări fumate să scadă cu 2% în următorii 5 ani. Ţigările mentolate vor fi interzise Directiva Uniunii Europene prevede ca imaginile cu avertismente să acopere 65% din toate suprafeţele pachetelor cu ţigări, inclusiv capacele acestora. De asemenea, pachetele ar trebui să conţină cel puţin 20 de ţigări, astfel încât să lase loc avertismentelor pentru sănătate.

Vor dispărea ţigările mentolate, cu aromă de fructe sau de vanilie, la fel ca şi pachetele mici, gen „ruj”, cumpărate de femei.

Se vor interzice şi menţiuni precum „acest produs nu conţine aditivi” ori cele care ar putea sugera că un produs este mai sănătos decât altul asemănător.

Regulile prevăd şi un nivel maxim al concentraţiei de nicotină pentru ţigările electronice.