M─âsuri antifumat mai severe

1 2 jpg jpeg

Noile reglementări prevăd ca avertismentele legate de riscurile fumatului pentru sănătate să fie prezente pe ambele feţe ale pachetelor. Aceste măsuri au fost luate în contextul numărului mare al deceselor premature cauzate de fumat: 700.000 pe an.

Reglement─ârile sunt menite s─â ├«i descurajeze pe tineri s─â fumeze ┼či s─â devin─â dependen┼úi de tutun. Autorit─â┼úile sper─â ca num─ârul cantit─â┼úii de ┼úig─âri fumate s─â scad─â cu 2% ├«n urm─âtorii 5 ani. ┼óig─ârile mentolate vor fi interzise Directiva Uniunii Europene prevede ca imaginile cu avertismente s─â acopere 65% din toate suprafe┼úele pachetelor cu ┼úig─âri, inclusiv capacele acestora. De asemenea, pachetele ar trebui s─â con┼úin─â cel pu┼úin 20 de ┼úig─âri, astfel ├«nc├ót s─â lase loc avertismentelor pentru s─ân─âtate.

Vor disp─ârea ┼úig─ârile mentolate, cu arom─â de fructe sau de vanilie, la fel ca ┼či pachetele mici, gen ÔÇ×rujÔÇŁ, cump─ârate de femei.

Se vor interzice ┼či men┼úiuni precum ÔÇ×acest produs nu con┼úine aditiviÔÇŁ ori cele care ar putea sugera c─â un produs este mai s─ân─âtos dec├ót altul asem─ân─âtor.

Regulile prev─âd ┼či un nivel maxim al concentra┼úiei de nicotin─â pentru ┼úig─ârile electronice.