Febra fânului (Rinita alergică): Dieta poate juca un rol important în ameliorarea sau agravarea simptomelor

stranut jpg

Febra fânului poate avea un impact major asupra noastră, simptomele provocând uneori mâncărimi constante la ochi și dureri de cap. Din fericire, un expert are convingerea că ceea ce mâncăm poate ajuta și la ameliorarea simptomelor.

„Febra fânului este de obicei mai gravă între sfârșitul lunii martie și septembrie, mai ales când este cald  și bate vântul. Acesta este momentul în care există o cantitate mai mare de polen. Potrivit Lolei Biggs, dietetician la Together Health, ceea ce mâncăm și bem poate juca un rol important în ameliorarea sau agravarea simptomelor.

„Produsele lactate precum brânza și laptele împreună cu cerealele pot stimula producția de mucus în nas, agravând simptomele..

„Ferește-te de brânzeturile tari, învechite, deoarece acestea au un conținut mai mare de histamină, în timp ce brânza de vaci, ricotta și mozzarella sunt mai bune, deoarece au un nivel mai mic de histamină”.

„Când vine vorba de lapte, aș sugera să reduceți cantitatea de lapte de vacă și să încercați în schimb laptele de soia, de migdale sau chiar de cocos, pentru că conțin trigliceride cu lanț mediu și pot avea un efect antiinflamator.

Zăhărul și alimentele procesate pot determina, de asemenea, organismul să producă mai multă histamină și să înrăutățească simptomele, așa că e de preferat să le reduceți.

„Consumul de alcool poate adăuga o povară ficatului, a cărui sarcină este să curețe histamina din organism.

Băuturile mai închise la culoare precum berea, cidrul și vinul roșu sunt mai bogate în histamină, ceea ce poate exacerba simptomele. Aș trece la băuturi spirtoase clare, cum ar fi vodcă și gin sau vinuri fără sulfiți adăugați”.

Ea spune că există și câteva alimente bune care pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

„Este o idee bună să creșteți aportul de antioxidanți și bioflavonoide (care se găsesc în alimentele bogate în vitamina C), deoarece acestea vă pot ajuta să vă întăriți sistemul imunitar și sunt buni agenți antiinflamatori.

„Mănâncă broccoli, kiwi, coacăze negre și afine. Alimentele bogate în beta-caroten pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea simptomelor, cum ar fi dovleceii, cartofii dulci, morcovii și legumele cu frunze verzi închise, cum ar fi spanacul.”

Cercetările arată, de asemenea, că condimentele precum ghimbirul și turmericul pot ajuta la reducerea simptomelor, deoarece conțin compuși antioxidanti și antiinflamatori”.

NHS spune că simptomele febrei fânului includ:

Strănut și tuse

Un nas care curge sau blocat

Ochi care prurit, roșii sau lăcrimați

Mâncărime în gât, gură, nas și urechi

Pierderea mirosului

Durere în jurul tâmplelor și al frunții

Durere de cap

Dureri de urechi

Senzație de oboseală

„Mulți oameni – în special copiii – se obișnuiesc cu simptomele febrei fânului, așa că s-ar putea să nu caute tratament până când simptomele devin severe. Dar obținerea tratamentului potrivit ar putea oferi o ușurare”

„Luați medicamente pentru alergii înainte de a fi expuși la alergeni, conform instrucțiunilor medicului”.