Efectele benefice ale acupuncturii: poate imblanzi si rinita alergica

1 efectele benefice ale acupuncturii jpg jpeg

Recomandata in tratamentul a numeroase afectiuni, terapia cu ace are ca principala actiune reducerea durerii. Afla si ia in considerare efectele benefice ale acupuncturii, daca te lupti cu boala.

Este vorba despre metoda de tratament care consta in inteparea anumitor puncte bine stabilite, pentru reechilibrarea energiei, stimularea eliberarii endorfinelor (substante asemanatoare analgezicelor) si scaderea senzatiei dureroase. De asemenea, medicii recomanda aceasta terapie si in cazul durerilor care apar la nivel muscular si a celor menstruale. Cauti remedii pentru reumatism, boli articulare inflamatorii si migrene? Lista cu efectele benefice ale acupuncturii este detaliata in acest articol.

Ce este acupunctura

Tehnica se bazeaza pe inteparea unor zone speciale de pe suprafata pielii, in scopul de a atenua durerile si de a trata anumite boli care afecteaza corpul. Prin stimularea cutanata, acele „ajung“ la nervi, care elibereaza endorfinele in interiorul sistemului nervos. Endorfinele sunt cunoscute ca fiind mesagerii chimici care au proprietati de calmare a durerilor, si au efecte benefice si in intarirea sistemului imunitar.

Chinezii folosesc terapia cu ace de peste trei milenii. Metoda a vindecat multi pacienti care sufereau de diferite afectiuni. Boli digestive, cardiace, rinite alergice ori afectiuni respiratorii, toate pot fi tratate prin acupunctura.

Efectele benefice ale acupuncturii: creste imunitatea organismului

Terapia alternativa se recomanda in ameliorarea si vindecarea urmatoarelor:

-boli ce tin de aparatul respirator, spre exemplu rinite acute, cronice si alergice, astm bronsic si bronsite;

-boli ce vizeaza aparatul cardiovascular, precum hipertensiunea arteriala, boala cardiaca ischemica, tahicardiile si varicele;

-boli ale aparatului digestiv, cum sunt gastro-duodenitele, dischineziile biliare, colonul iritabil, constipatia, dereglarile tranzitului intestinal;

-boli ce tin de aparatul urogenital, spre exemplu anexite, dereglari ale ciclului menstrual, dismenoree, stimularea lactatiei, sterilitate si enurezis;

-boli O.R.L., ca sinuzita, hipoacuzie, sindrom vertiginos;

-boli ale sistemului nervos, cum sunt migrenele, cefalee, dereglari ale somnului, nevralgie trigemen, pareza facial periferica, ticuri;

-boli ce tin de metabolism, cum sunt dislipidemii, exces ponderal, guta, spasmofilie;

-boli dermatologice, precum zona zoster, acnee, psoriazis;

-boli ale sistemului osteo-articular, ca gonartroza, spondiloza, lombosciatica.

O sedinta de acupunctura poate dura intre 25 de minute si 40 de minute, iar tratamentul se poate intinde in functie de cat de veche e boala si cat suporta pacientul acele.

Alternativa eficienta la calmante

Expertii americani au descoperit ca acupunctura poate calma durerile puternice mai bine decat un tratament medicamentos pentru dureri sau un tratament placebo. Oamenii de stiinta au analizat informatiile stranse de la aproximativ 18.000 de pacienti cu dureri cronice de spate, gat si dureri articulare. In urma investigatiilor, persoanele care au apelat la acupunctura au beneficiat de o imbunatatire a starii de sanatate, respectiv durerile lor s-au atenuat usor. Nu acelasi lucru s-a putut observa la pacientii care au fost supusi tratamentelor clasice. Rezultatale cercetatorilor au aratat ca in tratamentul artritei sau in cel al durerilor de cap, spre exemplu, acupunctura este de doua ori mai eficienta in comparatie cu tratamentul obisnuit.

Diminueaza simptomele rinitei alergice

Cei care sufera de rinita alergica pot simti o ameliorare a simptomelor – stranuturi in cascada, prurit, secretie nazala abundenta. Expertii coordonati de Benno Brinkhaus, de la Centrul Medical Universitar din Berlin, Germania, au efectuat un experiment legat de beneficiile acupuncturii asupra starii de sanatate a persoanelor cu rinita alergica. La studiu au fost voluntare 422 de persoane, care sufereau de alergie la polen si la iarba. Toate au participat, in mod aleatoriu, la sedinte de acupunctura. Dupa doua luni, voluntarii care au facut acupunctura au sesizat o imbunatatire a starii de sanatate si o ameliorare a simptomelor provocate de alergie.

Mai mult, toti cei care au fost tratati prin terapia cu ace au redus dozele cu medicamente antihistaminice in decurs de opt saptamani.

Citeste mai multe despre efectele benefice ale acupuncturii:

Ce boli se pot trata prin acupunctura, in functie de varsta

Pot trata insomnia prin acupunctura