Cum să te distrezi responsabil la jocuri de noroc

Una dintre cele mai populare modalități prin care românii aleg să se distreze în ultima perioadă sunt jocurile de noroc online. Statisticile arată că numărul românilor care aleg această metodă este în continuă creștere, iar operatorii de top promovează un joc responsabil, întrucât ele să devină o simplă metodă de distracție, iar nedoritele excese să nu apară.

image

Jocurile de noroc trebuie tratate strict ca o modalitate prin care să te distrezi. Tocmai din acest motiv, este recomandat să nu mizezi niciodată mai mult decât îți poți permite să pierzi. Aceasta este regula de aur la jocuri de noroc, în așa fel încât o eventuală pierdere să nu îți afecteze viața de zi cu zi. Specialiștii în domeniu recomandă ca cel mult 10-15% din venituri să fie alocate pentru jocuri de noroc.

E important să privești jocurile de noroc ca o experiență în sine. Cum aloci o sumă de bani pentru a te distra la spectacole de stand up comedy ori pentru a genera un plus de adrenalină când faci sporturi extreme, așa e indicat să tratezi și jocurile de noroc. Singura diferență este că la jocuri de noroc ai și posibilitatea de a câștiga o sumă de bani.

Totuși, nu e recomandat să pornești la drum cu gândul să câștigi bani. Dacă țintești banii și nu te gândești la distracție, ai șanse mari să-ți faci mai mult rău decât bine și să ratezi esențialul: distracția. Dacă vei reuși să câștigi și bani ar trebui să fie un bonus, ceea ce îți va aduce o bucurie în plus.

Operatorii de top promovează un joc responsabil

Un operator de top nu va face niciodată tot posibilul să-ți ia banii. Dimpotrivă, vei recunoaște unul de încredere în momentul în care vei vedea că se implică activ în campanii de conștientizare și promovează jocul responsabil. Unul dintre numele de referință care insistă pentru un joc responsabil este NetBet, operator care a împlinit 7 ani pe piața din România.

Acest operator, recunoscut pentru faptul că are cele mai mare număr de jocuri în secțiunea cazinou online NetBet - peste 2.700, le oferă utilizatorilor mai multe instrumente pentru a se distra responsabil. Astfel, aceștia își pot limita depunerile, pierderile sau transferurile. Primesc constant statistici despre cheltuielile pe care le fac și pot vedea câți bani au rulat. Utilizatorii pot limita timpul petrecut pe platformă și își pot închide definitiv contul.

În România, numărul celor care fac excese este însă destul de mic, sub media europeană. Sub 2% dintre utilizatori practică un joc compulsiv, însă și ei merită să aibă parte de tot sprijinul necesar pentru a depăși acest moment. Tocmai din acest motiv operatorii promovează un joc responsabil și în ultima perioadă sunt desfășurate tot mai multe programe prin care se transmite mesajul că gambling-ul trebuie să fie strict o metodă de distracție.

Cum să te distrezi responsabil

În momentul în care alegi să practici jocuri de noroc, e important să îți stabilești de la început o sumă pe care dorești să o aloci activității. În cazul în care ai pierdut-o, fă o pauză și evită să joci la recuperare. Este o mare greșeală pe care o poți face. Alege să faci cu totul altceva pentru a avea un stil de viață cât mai liniștit: uită-te la un serial bun, fă o plimbare în parc sau petrece timp de calitate alături de prietenii.

De asemenea, nu e recomandat să ai această activitate când ai consumat băuturi alcoolice în exces sau starea ta mentală nu este tocmai bună. Fă pauze dese și încearcă să te distrezi la jocuri de noroc doar când ești odihnit, pentru a putea lua cele mai bune decizii.