Ce trebuie să ştii despre anexită

1 2 jpg jpeg

Anexita, numită popular „răceală la ovare“, este o inflamaţie a tractului genital superior, adică a trompelor uterine şi a ovarelor. Leziunile inflamatorii apar cel mai frecvent la nivelul trompelor, ovarul şi uterul fiind mai rar afectate. Această afecţiune ginecologică progresează încet, fără să prezinte, uneori, simptome sesizabile. Este provocată de diverse bacterii. Victimele anexitei sunt de cele mai multe ori femei tinere şi active din punct de vedere sexual.

Acută şi cronică

Boala inflamatorie pelvină poate fi acută şi cronică. Anexia acută se manifestă prin inflamarea zonei pelviene. De asemenea, poate prezenta simptome precum arsuri sau usturimi la nivel local, secreţii vaginale anormale, stări de vomă şi o perioadă mai mare de menstruaţie. Dacă nu este tratată rapid, se poate dezvolta şi în formă cronică, continuând de-a lungul timpului cu episoade dureroase. Anexita cronică prezintă semne precum oboseală, scurgeri vaginale - dar nu provoacă, de obicei, febră.

Dureri în partea de jos a abdomenului

Majoritatea femeilor se confruntă cu dureri supărătoare în partea de jos a abdomenului. Acestea pot fi acompaniate de febră, frisoane, greţuri, vărsături, scurgeri vaginale, precum şi de dureri de cap. De asemenea, unele forme de boală inflamatorie pelvină se manifestă printr-un disconfort în timpul actului sexual.

Citeşte mai multe pe această temă AICI