Care sunt cei mai rapizi fotbaliști din lume?

Viteza joacă un rol cheie în fotbal, iar unii jucători reușesc să atingă borne amețitoare. Vrei să știi care sunt cei mai rapizi fotbaliști din lumea în prezent? Citește acest scurt material și află numele acestora, din ce țară sunt, la ce cluburi activează, viteza maximă și alte detalii interesante.

image

1. Alphonso Davies - 36.49 km/h

image

Fotbalistul canadian a impresionat în ultimii ani și a avut o ascensiune fulminantă. Calitatea sa principală este viteza, iar maximul l-a atins într-un meci cu Werder Bremen din primul său sezon la Bayern, când a avut 36.49 km/h. Alphonso Davies s-a născut în Ghana, dar a emigrat după naștere în Canada, unde și-a făcut junioratul. Din 2018 a fost achiziționat de Bayern Munchen și, după o scurtă perioadă la echipa a doua, a debutat în 2019 la cea mare. A prins 84 de meciuri pentru Bayern, în care a înscris de 5 ori. El este și un internațional canadian, care are 12 goluri marcate în cele 32 de partide disputate.

2. Achraf Hakimi - 36.46 km/h

Puțini fundași din lume se pot lua la întrecere cu Achraf Hakimi. Fundașul de la PSG a atins borna de 36.46 km/h într-o partidă cu RB Leipzig, în perioada în care era jucătorul lui Borussia Dortmund. Hakimi a crescut la Real Madrid, însă nu s-a impus la această echipă și a fost trimis să joace la Dortmund între 2018 și 2020. Apoi, între 2020 și 2021 a fost jucătorul lui Inter Milano și, după un sezon excelent, a fost achiziționat de PSG în 2021 cu 60 de milioane de euro. El este un internațional marocan cu 51 de meciuri în naționala țării sale.

3. Adama Traore - 36.24 km/h

Un jucător excelent în duelurile unu contra unu, care impresionează și prin viteza sa și prin plecarea de pe loc. Viteza maximă atinsă de Adama Traore este de 36.24 km/h. Ajuns la 26 de ani, Adama Traore a fost crescut de FC Barcelona, însă nu s-a impus din start la prima echipă și a fost cedat în Anglia, mai întâi la Aston Villa, apoi la Middlesbourgh. Din 2018 s-a transferat la Wolverhampton, unde a avut cele mai bune evoluții din carieră și a reușit să-i convingă pe cei de la FC Barcelona să-l readucă sub formă de împrumut. Adama Traore este și un internațional spaniol cu 8 meciuri pentru prima reprezentativă.

4. Kylian Mbappe - 36.06 km/h

Superstarul lui PSG are o ascensiune fulminantă, iar viteza este una dintre marile calități pe care le are. Pe când avea doar 21 de ani, el a atins 36.06 km/h. Este recunoscut pentru ușurința cu care își depășește adversarii, dar și pentru faptul că este un marcator veritabil. La doar 23 de ani, el a marcat deja peste 100 de goluri pentru PSG, iar în naționala Franței are 27 de reușite în 57 de partide, astfel că toți ochii vor fi ațintiți asupra sa la Cupa Mondială din iarnă. Conform cotelor la pariuri Cupa Mondială , Mbappe este favoritul numărul 1 să câștige titlul de cel mai bun marcator în Qatar, cu o cotă de 9.00 - la fel ca Harry Kane (Anglia), dar peste Karim Benzema (Franța) și Neymar (Brazilia), ambii creditați cu cota 13.00.

image

5. Erling Haaland - 36.03 km/h

Atacantul norvegian a atins viteza maximă de 36.03 km/h, ceea ce e cu adevărat impresionant ținând cont că măsoară nu mai puțin de 1.94. Acest lucru s-a întâmplat în perioada în care era jucătorul celor de la Borussia Dortmund, dar Haaland s-a transferat în vară la Manchester City, unde se descurcă de minune. În primele șapte meciuri la City, Haaland a marcat deja de 12 ori și doboară record după record, fiind unul dintre favoriții la câștigarea Balonului de Aur. Din păcate, norvegianul nu va fi prezent la Cupa Mondială din Qatar, Norvegia ratând calificarea la această ediție.

6. Inaki Williams - 35.61 km/h

Fotbalistul de la Athletic Bilbao are o abilitate extraordinară de a-și depăși adversarii, iar de cele mai multe ori o face prin viteza excelentă pe care o are. Williams a ajuns la 28 de ani și evoluează la Bilbao din 2014. A strâns peste 275 de meciuri în tricoul bascilor și a marcat de 54 de ori. De asemenea, este fost internațional de juniori spaniol și are și un meci în echipa mare. Bilbao a avut multe oferte pentru el, dar le-a refuzat.

7. Pierre-Emerick Aubameyang - 35.53 km/h

Internaționalul gabonez a cucerit lumea fotbalului prin viteza sa și a reușit să joace pentru câteva echipe de tradiție din Europa, printre care Borussia Dortmund, Arsenal și FC Barcelona. Chiar dacă a reușit să marcheze câteva goluri pentru FC Barcelona, el s-a despărțit în vară de catalani și a ajuns la Chelsea. Aubameyang este un marcator recunoscut, iar în naționala țării sale a punctat de 30 de ori în 72 de partide.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.