Nu le daţi niciodată copiilor aspirină când răcesc. Medicii explică de ce

1 2 jpg jpeg

Persoanele care urmează tratament cu aspirină pentru o perioadă mai lungă pot fi diagnosticate cu degenerescenţă maculară legată de vârstă, principala cauză a orbirii, arată un studiu recent.

Administrarea de aspirină în doze mici reduce riscul de accident vascular cerebral şi de infarct la persoanele cu probleme cardiovasculare, iar unele cercetări arată că acest medicament poate reduce inclusiv riscul de apariţie a cancerului.

Însă o cercetare recentă atrage atenţia că aspirina poate slăbi vederea dacă este luată pe perioade lungi. Medicii trag un semnal de alarmă şi spun să nu administrăm celor mici aspirină la răceli.

”Substanţa activă acid acetilsalicilic (o cunoaşteţi mai mult ca Aspirină), dozată SUB tableta de aspirină, la 75 mg/tabletă sau 100 mg/tabletă, vă este recomandată pentru prevenţia cheagurilor, deci pentru „a subţia sângele”, cum se zice în popor. Prin urmare, dacă o tabletă de Aspirină clasică, (tamponată/sau nu) are 500 de mg, înseamnă că formele pentru „subţiat sânge” au de 5 ori mai puţin.

INDIFERENT ce va scrie pe cutie fabrica producătoare, voi căutaţi substanţa activă şi doza, care trebuie să fie la fel cu cele recomandate de medic şi atunci e ok, le puteţi interschimba fără griji.

Este bine să fie administrată la prânz (amiază) la masă, fiindcă (mai) poate avea efecte secundare la stomac. NU mai luaţi Aspirină normală pentru dureri sau febră, când deja aveţi acid acetilic în tratament, fiindcă e ca şi cum ai pune sare de mare peste sare fină în ciorbă. Faci praf rezultatul.

Şi, categoric NU LE DAŢI COPIILOR Asprină la răceli! NU!” a scris medicul Otilia Ţigănaş pe blogul său.