Nu le daţi niciodată copiilor aspirină când răcesc. Medicii explică de ce

1 2 jpg jpeg

Persoanele care urmează tratament cu aspirină pentru o perioadă mai lungă pot fi diagnosticate cu degenerescenţă maculară legată de vârstă, principala cauză a orbirii, arată un studiu recent.

Administrarea de aspirin─â ├«n doze mici reduce riscul de accident vascular cerebral ┼či de infarct la persoanele cu probleme cardiovasculare, iar unele cercet─âri arat─â c─â acest medicament poate reduce inclusiv riscul de apari┼úie a cancerului.

├Äns─â o cercetare recent─â atrage aten┼úia c─â aspirina poate sl─âbi vederea dac─â este luat─â pe perioade lungi. Medicii trag un semnal de alarm─â ┼či spun s─â nu administr─âm celor mici aspirin─â la r─âceli.

ÔÇŁSubstan┼úa activ─â acid acetilsalicilic (o cunoa┼čte┼úi mai mult ca Aspirin─â), dozat─â SUB tableta de aspirin─â, la 75 mg/tablet─â sau 100 mg/tablet─â, v─â este recomandat─â pentru preven┼úia cheagurilor, deci pentru ÔÇ×a sub┼úia s├óngeleÔÇŁ, cum se zice ├«n popor. Prin urmare, dac─â o tablet─â de Aspirin─â clasic─â, (tamponat─â/sau nu) are 500 de mg, ├«nseamn─â c─â formele pentru ÔÇ×sub┼úiat s├óngeÔÇŁ au de 5 ori mai pu┼úin.

INDIFERENT ce va scrie pe cutie fabrica produc─âtoare, voi c─âuta┼úi substan┼úa activ─â ┼či doza, care trebuie s─â fie la fel cu cele recomandate de medic ┼či atunci e ok, le pute┼úi interschimba f─âr─â griji.

Este bine s─â fie administrat─â la pr├ónz (amiaz─â) la mas─â, fiindc─â (mai) poate avea efecte secundare la stomac. NU mai lua┼úi Aspirin─â normal─â pentru dureri sau febr─â, c├ónd deja ave┼úi acid acetilic ├«n tratament, fiindc─â e ca ┼či cum ai pune sare de mare peste sare fin─â ├«n ciorb─â. Faci praf rezultatul.

┼×i, categoric NU LE DA┼óI COPIILOR Asprin─â la r─âceli! NU!ÔÇŁ a scris medicul Otilia ┼óig─âna┼č pe blogul s─âu.