Morcovii sunt de când te ştii un must-have pe lista de alimente necesare pentru ochi sănătoşi şi vedere clară. Dar există şi alte alimente care te pot ajuta să previi problemele de vedere.

Spanacul

Te-ai întrebat vreodată de ce "Popeye Marinarul" nu purta ochelari? Ei bine, pentru că mânca foarte mult spanac. Această legumă este bogată în antioxidanţi, şi anume luteină şi zeaxantină, care previn problemele de vedere cauzate de îmbătrânire, precum degenerescenţa maculară şi cataracta.

Papaya

Acest fruct conţine vitamina A şi flavanoide, care previn deteriorarea membranei ochiului şi, prin urmare, are un rol important în protejarea ohilor de posibile infecţii.

Dovleac

Deşi noul trend împrumutat de la englezi este să asociem acest fruct cu petrecerile de Halloween, dovleacul este de fapt foarte bun pentru ochi. Interesant este faptul că numai 100 g de dovleac îţi oferă în jur de 8513 UI de vitamina A, care este mai mult decât suficientă pentru a menţine vederea clară. Aşa că adu-ţi aminte de copilărie şi de plăcinta cu bostan a mamei, şi roag-o să îţi facă din nou.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro