6 metode să previi căderea părului
După cum ştii, pierdem zilnic circa 100 de fire pe zi, părul regenerându-se. Dacă nu ai bani pentru tratamente costisitoare iată mai jos câteva trucuri care te pot ajuta să combaţi căderea firelor de păr în cantitate mare.
Sucul de ceapă
Datorită conţinutului bogat în acid sulfuric, acest suc îmbunătăţeşte circulaţia sângelui de la nivelul folicului firului de păr, revitalizând podoaba capilară şi reducând inflamaţia. De asemenea, acest remediu natural are efect antibacterian, distruge microbii care de regulă duc la apariţia infecţiilor de la nivelul scalpului şi care afectează sănătatea părului, făcându-l să cadă.
Tai ceapa şi o pui în storcător. Pui sucul obţinut în strecurătoare. Îl aplici mai întâi într-o mică zonă pentru a vedea dacă nu cumva eşti alergic. Îl foloseşti de regulă seara, la rădăcină. Îl ţii cam 30 de minute sau cât suporţi. Clăteşti bine după aceea. Poţi repeta de circa 2-3 ori pe săptămână, timp de 2 luni. Totuşi, e indicat să ceri sfatul medicului în cazul în care ai probleme la nivelul pielii capului.
Ceaiul verde
Stimulează creşterea părului şi revitalizează foliculii firului de păr. Acest ceai îmbunătăţeşte şi metabolismul. Aşadar, clăteşte-ţi părul cu ceai verde după şamponare.
Sucul de aloe vera
Conţine anumite enzime care contribuie la creşterea sănătoasă a podoabei capilare. În acest sens, se recomandă să se aplice suc ori gel de aloe vera în zonele afectate de pierderea părului şi să se ia şi o linguriţă de suc pe stomacul gol.
Masarea scalpului
Încălzeşte cantitatea dorită de ulei de migdale sau de nucă de cocos (le găseşti la magazinele naturiste). Freacă uşor pielea capului, masând uşor cu buricele degetelor. Astfel vei îmbunătăţi circulaţia sângelui de la nivelul capului, întărind rădăcinile părului.
Sucul de sfeclă roşie
Redă organismului vitaminele şi mineralele lipsă care au dus la căderea părului. N-ar strica să bei, pentru o perioadă, acest suc miraculos, mai ales că, dacă ai anemie, sfecla este un aliat puternic în lupta cu lipsa de fier.
Măşti naturale făcute acasă
De ce să cumperi din comerţ produse cu chimicale, când îţi poţi face acasă propria mască. Foloseşte o banană, ulei de măsline sau de cocos şi miere pentru a combate căderea preţiosului păr. Ai putea folosi 2 albuşuri cu 2 linguriţe de iaurt natural. Le amesteci până obţii o pastă. După aceea o aplici pe scalp.