6 BENEFICII incredibile ale ROŞIILOR

1 2 jpg jpeg

Pe numele său oficial Solanum Lycopersicum, roşia este o plantă nativă Americii de Sud, fiind înrudită cu ardeiul, vânata şi tutunul. "Tomatl" era numele acordat acestei legume de către azteci, cuvântul fiind apoi preluat de spanioli, care au adus-o în Europa.

Se zice că însuşi Hernan Cortes, faimosul conquistador spaniol, s-a numărat printre cei dintâi fani ai legumei suculente. Iniţial, tomatele n-au avut o reputaţie bună pe Bătrânul continent, mulţi considerându-le otrăvitoare, abia după secolul al XVI-lea au prins popularitate, în special în Peninsula Italică.

Roşiile aduc numeroase beneficii şi îşi merită faima de superaliment, deoarece: 1. Ne menţin organismul tânăr şi luptă împotriva radicalilor liberi. Roşiile au în compoziţie o gamă vastă de antioxidanţi, cuprinzând flavonoli, quercitină, kaempferol, acid caffeic, licopen, luteină, zeaxantină, betacaroten şi glicozide.

Citeşte mai multe AICI