Pe piaţă găsim foarte multe alimente dietetice, dar s-ar putea ca ele să nu fie aşa de sănătoase precum credem noi. Toate aceste produse care conţin grăsimi scăzute ar putea include şi ingrediente prelucrate nesănătoase, ceea ce duce la un număr mai mare de calorii, fără să ştii.

Iată care sunt alimentele dietetice care pot provoca îngrăşare:

Batonul de granola

Este adevărat că batoanele de granola sunt făcute din nuci şi ovăz, dar atunci când zahărul şi uleiul sunt adăugate şi apoi ambalate într-un pachet, aici apare problema. Batoanele de granola gata preparate sunt bogate în zahăr adăugat şi grăsimi nesaturate. Pentru a evita kilogramele în plus, optează pentru gustarea dintre mese batoane de granola preparate de tine sau fructe.


Cerealele cu conţinut scăzut de grăsimi

Cerealele dietetice nu sunt la fel de scăzute în grăsimi pe cât crezi. Fie că sunt amestecate cu fructe uscate, fie cu nuci sau fulgi de ovăz, există riscul ca ele să aibă un conţinut ridicat de zahăr.


Brânza cu conţinut scăzut de grăsimi

Se pare că brânza cu conţinut scăzut de grăsimi nu este chiar atât de sănătoasă pe cât s-ar crede şi conţine grăsimi într-o cantitate mare. În schimb, poţi opta pentru brânză de vaci proaspătă sau brânză cu conţinut scăzut de sare.

Citeşte mai multe pe această temă AICI