Hipertensiunea poate fi ţinută sub control prin consumul anumitor alimente. Îndeobşte, se recomandă cele cu un conţinut ridicat de fibre, potasiu, calciu, magneziu şi cu indice glicemic scăzut. Studii întocmite de-a lungul timpului au relevat faptul că tensiunea arterială se îmbunătăţeşte considerabil dacă sunt consumate anumite alimente, cu accent pe peşte, nuci, seminţe şi fructe.

Ovăzul

Este una dintre plantele cu cel mai ridicat conţinut de magneziu. Micul-dejun care conţine ovăz e un start excelent în zi. Amestecat cu fructe uscate şi nuci, e excelent pentru un stimul de energie şi pentru reglarea activităţii arteriale.
Presară ovăz peste pieptul de pui, pentru textura crocantă sau asociază-l cu alte cereale.

Pistaccio

Multe nuci şi fructe oleaginoase înseamnă o tensiune arterială scăzută. Mai multe cercetări au scos în evidenţă acest fapt. Nucile au un conţinut ridicat de magneziu, potasiu şi fibre – chiar mai mare decât banana. O mână întreagă de pistaccio înseamnă o mână întreagă de antioxidanţi – polifenoli şi carotenoide. Pune-ţi peste iaurt şi salate sau presară-l în ciorbe şi supe.

Strugurii roşii

Conţinut ridicat de polifenoli, antocianine, catecine şi epicatecine recomandă strugurii drept un aliment excelent pentru combaterea hipertensiunii. Strugurii sunt buni şi cruzi, şi congelaţi. Poţi să presari struguri pe lângă peşte atunci când îl faci la cuptor. Poţi, de asemenea, să-l adaugi la salate, sosuri şi alte dressinguri.

Citeşte mai multe pe această temă AICI