5 motive pentru a mânca ciocolată neagră

2 jpg jpeg

Consumul de ciocolată este asociat cu un nivel ridicat de zahăr în sânge, ceea ce te expune la riscul de diabet zaharat sau te predispune la îngrăşare. Totuşi, noile cercetări arată că ciocolată neagră nu are efecte la fel de nocive, ba din contra. Îţi protejează inima Un studiu publicat în revista FASEB arată că bacteriile bune din ciocolata neagră îţi protejează stomacul şi fermentează în compuşi anti-inflamatorii. Aceşti compuşi, atunci când sunt absorbiţi de organism, reduc inflamarea muşchilor inimii şiscad riscul de a face accident vascular cerebral. Previne progresia bolii Alzheimer Potrivit cercetătorilor, resveratrolul, un compus găsit în ciocolata neagră, previne progresia demenţei şi a bolii Alzheimer. Studiul a fost publicat în revista Neurology. Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro