Principalul rol al anticoncepţionalelor este de a proteja femeile de eventualele sarcini nedorite. Însă, pe lângă acest aspect, această metodă de contracepţie mai prezintă câteva beneficii, dar şi dezavantaje, pe care puţine femei le cunosc!

Pot reduce libidoul

Anticoncepţionalele te protejează de o sarcină nedorită, dar pe de altă parte pot reduce dorinţa sexuală. Aceste pastile conţin estrogen – hormoni sexuali feminini - şi progesteron sintetic – hormon care reglează şi stimulează multe funcţii ale organismului -. Cantitatea de estrogen este aceeaşi în toate anticoncepţionalele, însă cel de progesteron diferă. De aceea, progesteronul este responsabil pentru lipsa libidoului. Pentru a rezolva această problemă, medicii le recomandă pacientelor alte pastile care se potrivesc organismului lor sau altă metodă de contracepţie.

Pot apărea neplăceri mai târziu

Cei care spun că sângerarea apare doar atunci când femeile încep să folosească pilulele contraceptive nu sunt bine informaţi. De fapt, această problemă poate apărea şi după câţiva ani în care femeia a folosit această metodă de contracepţie. Această schimbare are loc pentru că hormonii din corp se schimbă odată cu vârsta, ceea ce face ca şi reacţia organismului la anticoncepţionale să se modifice. În cazul în care cantitatea de sânge nu se diminuează de la lună la lună, atunci consultă medicul ginecolog ca să te ajute să găseşti pastilele potrivite.

Citeşte mai multe pe această temă AICI