Bogate în vitamine, roşiile sunt extrem de utile organismului. Iată de ce nu trebuie să-ţi lipsească din dieta zilnică.

Previn afecţiunile cardiovasculare. Licopina şi vitaminele B6 şi C din roşii ajută la menţinerea elasticităţii şi a rezistenţei vaselor de sânge. S-a constatat că roşiile previn aritmiile cardiace şi ischemia deoarece ele regularizează bătăile inimii.

O cură de 30 de zile în care se consumă câte 200 ml de suc de roşii de trei ori pe zi ajută la diminuarea cheagurilor de sânge şi previne apariţia tromboflebitei.

Ameliorează simptomele gastritei. Afecţiunile digestive (digestia leneşă, constipaţia şi hiperaciditatea gastrică) sunt şi ele tratate cu ajutorul roşiilor. Consumul a 1-1,5 litri pe zi de suc de roşii, timp de 1-3 săptămâni, ameliorează gastrita hiperacidă şi ulcerul.

Te scapă de kilogramele în plus. Diabetul şi obezitatea pot fi menţinute într-un stadiu echilibrat prin urmarea unei diete sărace în dulciuri şi grăsimi şi bogate în legume, mai ales roşii care pot fi consumate chiar şi în cantităţi de jumătate de kilogram pe zi, în principal la prânz.