3 lucruri mai puţin cunoscute despre herpes

2 jpg jpeg

Apare frecvent în perioada adolescenţei

Virusul Herpes Simplex de tip 1 este des întâlnit la adolescenţi, dar apare şi în perioada copilăriei. Infecţia cu acest virus se poate transmite prin sărut sau prin simpla atingere a pielii unei persoane bolnave. Odată ce o persoană a fost infectată cu virusul Herpes Simplex, acesta rămâne pentru totdeauna în organism.

De cele mai multe ori, infecţia cu virusul herpetic necesită tratament numai pe durata puseelor, când apare leziunea pe piele. Cel mai recomandat medicament în această situaţie este Aciclovirul, un antiviral puternic, recomandat în ambele tipuri de infecţii.

Persoanele care au în organism visurul herpetic, predispuse la Alzheimer

Un studiu efectuat în Suedia a indicat că persoanele care au infecţia cu viruslui Herpes simplex de tip 1 sunt dispuse la risc dublu de îmbolnăvire cu Alzheimer. Această legătură mai fusese sugerata de studii anterioare care arătau că, din cauza unui sistem imunitar scăzut la vârstnici, o reactivare a virusului Herpes Simplex ar provoca înaintarea lui spre creier, unde ar avea un rol în apariţia maladiei Alzheimer. Femeile, risc mai mare de herpes genital

Ştiai că femeile sunt mai predispuse la herpes genital? Reprezentanţii Asociaţiei Americane de Dermatologie sunt cei care au ajuns la aceasă concluzie. Herpesul genital poate fi cauzat atât de Virusul HerpeS Simplex 1, cât şi de Virusul Herpes Simplex 2. Cel mai mare risc de infecţie este atunci când are loc erupţia cutanată, însă virusul poate fi transmis de la o persoană la alta şi în perioadele dintre pusee.