Din cauza unui stil de viaţă nesănătos, a stresului, a sedentarismului şi a unei alimentaţii bogate în grăsimi, foarte multe persoane suferă de hipercolesterolemie. Colesterolul mărit este una dintre principalele cauze a apariţiei bolilor cardiace, a accidentului vascular cerebral şi a infarctului miocardic.

Aşadar, ce este bine să mănânci atunci când ai colesterolul mărit? În cazul hipercolesterolemiei nu există o dietă specială care poate fi urmată sau un aliment „minune” care poate fi prescris, dar există o listă de alimente care trebuie consumate în cazul colesterolului crescut.

1. Peştele gras

Peştele gras, somon sau ton, este cel mai bun aliment împotriva bolilor cardiovasculare care apar în urma colesterolului mărit. Toate studiile au arătat că acizii graşi omega 3 din grăsimea acestor peşti ne protejează inima împotriva infarctului.

De aceea specialiştii ne recomandă să includem peştele gras în meniu, cel puţin o dată pe săptămână, pentru a ne proteja sistemul cardiovascular.

Citeşte mai mult pe ANTENA SATELOR