Poziţii care intensifică plăcerea

1 2 jpg jpeg

Atingerea orgasmului depinde de foarte multe variabile: de starea ta psihică, de dispoziţia partenerului şi de măsura în care acesta reuşeşte să-ţi trezească plăcerea, de confortul fizic al fiecăruia, de inhibiţii şi, nu în ultimul rând, de poziţia pe care o alegeţi.

Pentru că, dincolo de pasiune şi de implicarea voastră în relaţie, plăcerea sexuală este influenţată în mare măsură de „strategiile” pe care le aplicaţi pentru a obţine stimularea. Sigur că nu există o poziţie sexuală care să garanteze orgasmul. Trebuie să „experimentezi” până vei reuşi să îţi descoperi cât mai bine propriul corp, să renunţi la inhibiţii şi să comunici cu partenerul.

Iar prin comunicare ne referim nu doar la cea verbală, ci şi la cea sexuală, care înseamnă gesturi, sunete şi mişcări. Iată, în cele ce urmează, patru poziţii despre care specialiştii sexologi susţin că rareori dau greş.

1. "Călăreţul invers"

Această poziţie are toate „ingredientele” pentru a aduce plăcere ambilor parteneri. Femeia poate controla foarte bine ritmul, viteza mişcărilor, dar şi unghiul de penetrare, aplecându-se în spate sau în faţă în funcţie de intensitatea senzaţiilor.

Această libertate mare de mişcare o va ajuta pe ea să atingă mai repede plăcerea. Poziţia este incitantă şi pentru bărbat, care va fi mai mult decât încântat că partenera sa a preluat controlul.

2. "Tandreţe pe canapea"

Deşi ea se află „deasupra”, bărbatul este cel care deţine controlul în această poziţie. Ea poate fi pusă în practică pe un fotoliu sau pe o canapea. Deosebirea faţă de poziţia obişnuită, în care femeia stă deasupra, o face unghiul de penetrare, care intensifică plăcerea de ambele părţi. În plus, el se va bucura de o „privelişte” frumoasă, care îi va aduce un plus de stimulare.

3. "Purtaţi de val"

O poziţie foarte tandră, care nu presupune o penetrare adâncă, dar care stimulează foarte bine punctul G. Este, într-o oarecare măsură, asemănătoare poziţiei „lingură”, în care cei doi stau întinşi pe o parte, cu diferenţa că partida de sex va avea o durată mai lungă.

4. "Căluţul de mare"

Şi aceasta este o poziţie în care cei doi îşi pot arăta tandreţea. Bărbatul are mâinile libere, aşa încât îşi poate ţine partenera în braţe sau o poate mângâia. Pentru femeie, această poziţie are avantajul că îi permite să controleze în totalitate mişcările, ceea ce îi garantează plăcerea.

Citeşte şi: Cum comunici eficient în dormitor. Sfaturi de la un expert

Trucuri pentru o satisfacţie deplină

* Folosiţi lubrifiant în poziţiile care creează disconfort. * Zonele erogene nu se limitează la organele genitale. Descoperă la partenerul tău şi alte puncte sensibile, cum ar fi părul, lobii urechilor, faţa internă a braţelor, zona din spatele genunchilor şi chiar gleznele. * Pentru a crea o atmosferă intimă şi romantică, folosiţi în dormitor o lumină difuză. Vor fi mulţumiţi şi cei care preferă lumina în timpul unei partide amoroase, dar şi cei care ar opta pentru întuneric.