Ce sunt gropiţele lui Venus şi ce rol au în sexualitate

image

O parte a corpului despre care probabil nu ştiai că are un nume este cea a foselor lombare laterale, care popular sunt cunoscute şi ca gropiţele lui Venus.

Mai exact, este vorba despre cele două puncte adâncite din partea de jos a spatelui, care apar atât la bărbaţi, cât şi la femei.

Încă din Antichitate, această parte a corpului i-a fascinat pe oameni, ceea ce explică şi numele sub care au rămas cunoscute, gropiţele lui Venus (numele roman al zeiţei greceşti Afrodita, zeiţa dragostei, a frumuseţii şi a fertilităţii). În cazul bărbaţilor, se spune că aceştia moştenesc gropiţele lui Apollo, zeul zilei, al luminii, al artelor.

Fosele lombare laterale sunt create de un ligament scurt care se ataşează de spina iliacă posterioară superioară şi de piele.

image

Gropiţele lui Venus. Foto: Wikipedia

Ce pot semnala

Conform credințelor populare, cu cât gropițele lui Venus sunt mai bine marcate, cu atât persoana are mai puțină grăsime, este mai sănătoasă și are o circulație bună a sângelui. Este posibil ca aceste gropiţe să fie mai puțin vizibile la persoanele supraponderale. De altfel, gropiţele lui Venus se observă mult mai bine la persoanele slabe.

Într-adevăr, atunci când există un strat gros de grăsime care acoperă partea inferioară a spatelui, aceste gropițe sunt mai puţin vizibile. Deoarece nu există nicio modalitate de a pierde grăsimea într-o anumită zonă a corpului, este necesară o reducere generală a procentului de grăsime corporală pentru a face aceste gropițe mai vizibile.

„Garantează” orgasmul?

Gropiţele lui Venus ar fi şi un simbol al sexualităţii, al erotismului, o zonă erogenă mai puţin ştiută. Se spune că aceste gropiţe facilitează obţinerea orgasmului, datorită circulației mai bune a sângelui în regiunea pelviană. Nimic nu a fost încă dovedit însă. Totuşi, masarea acestei zone reduce tensiunea, relaxează corpul şi contribuie la excitaţia sexuală.

Femeile care au gropiţele lui Venus sunt considerate mai atrăgătoare. Unele femei care le au şi le scot în evidenţă prin tatuaje sau purtând blugi cu talie joasă.

Citeşte şi: Tot ce trebuie să știi despre fractura de penis, explică dr Bogdan Ene, medic urolog