Ce rişti dacă faci sex prea des

În vacanţă, uiţi de cumpătare nu numai în ceea ce priveşte poftele culinare. Stresul şi grijile cotidiene dispar şi permit sporirea libidoului. Din păcate, la fel ca abuzul de alimente nesănătoase care aduce cu sine o creştere în greutate, sexul în exces are preţul lui. În cele mai multe situaţii, pot apărea iritaţii, arsuri ale pielii, atât în zona genitală, cât şi pe spate sau genunchi.

image

Infecţii urinare

Numită şi cistita lunii de miere, infecţia urinară poate fi cauzată şi de contactele sexuale prea dese. Mai expuse la infecţiile urinare cauzate de sexul în exces, femeile au un risc de 10 ori mai mare de a se confrunta cu dureri în timpul urinării, crampe abdominale, dureri de spate.

În timpul contactelor sexuale, bacteriile care provoacă infecţii urinare ajung la nivelul uretrei. Prezenţa unei diafragme poate să sporească riscul de infecţie, pentru că nu permite vezicii urinare să se golească în totalitate şi favorizează multiplicarea bacteriilor patogene. Şi folosirea unui spermicid poate duce la o infecţie.

Pont

Pentru prevenirea apariţiei unei infecţii, este recomandată urinarea înainte şi după contactul sexual.

Tulburări renale

Oboseala, urinarea frecventă, stările de ameţeală, vederea înceţoşată, epuizarea, durerile de spate sau musculare – toate pot să apară dacă faci abuz de sex. Sunt semne că rinichii sunt afectaţi. Repausul te poate ajuta să scapi de aceste neplăceri. De asemenea, hidratarea este importantă, mai ales că în timpul actelor sexuale ai pierdut lichide prin transpiraţie.

Atenţie!

Evită consumul de băuturi care conţin alcool, pentru că te poate duce mai repede la deshidratare, cu atât mai mult în cazul contactelor sexuale repetate.

E posibil să pierzi mai mult păr

În timpul actului sexual, se eliberează în corp un hormon numit DHT (dihidrotestosteron). Dacă se petrec mai mult contacte sexuale într-un timp scurt, este stimulată producerea unei cantităţi mari de hormon DHT, care poate să conducă la căderea părului. Substanţa atacă foliculi de păr şi poate să afecteze mai ales bărbaţii.

Devii predispus la diverse boli, prin scăderea imunităţii

Un alt efect al exceselor sexuale este reducerea capacităţii organismului de a se apăra de agenţii patogeni. Explicaţia se găseşte tot la nivel hormonal. În timpul contactelor sexuale în sânge este eliberat hormonul prostaglandină. Când ajunge o cantitate prea mare în sânge, poate să...

...afecteze răspunsul sistemului imunitar la bacterii şi virusuri care provoacă diverse boli,

...ducă la dureri musculare,

...reducă sensibilitatea la stimuli sexuali.