Ce înseamnă să te potriveşti la pat cu partenerul?

1 shutterstock 1076273507 jpg jpeg

Cine nu vrea o viaţă sexuală mai bună, o relaţie mai frumoasă, un orgasm mai puternic? Le poţi avea pe toate cu persoana potrivită ţie. Şi, chiar şi atunci când pământul nu se cutremură din prima între voi doi, tot mai există ceva de făcut pentru a ajunge să fiţi fericiţi în intimitate.

Ce înseamnă să fii incompatibil cu cineva din punct de vedere sexual? 27% dintre cei care au participat la un studiu susţin că nu sunt pe aceeaşi undă cu partenerul din simplul motiv că acesta nu încearcă să descopere ce le provoacă lor plăcere. Alţii dau vina pe comunicarea proastă din cuplu (18%) sau pe lipsa încrederii în sine (16%). Vestea bună e că 53% dintre respondenţi sunt ferm convinşi că se poate lucra la compatibilitate, iar comunicarea joacă un rol esenţial în tot acest proces. Totuşi compatibilitatea sexuală nu e numai despre cifre, studii şi procente. De fapt, cei mai mulţi dintre noi am spune că e despre conectare, completare, chimie, acel ceva ce nu poate fi măsurat sau etichetat. Chiar aşa, cum ne dăm seama că suntem compatibili cu partenerul nostru de viaţă?

Legătura specială dintre voi

În primul rând, trebuie să-ţi dai seama dacă te simţi vreodată privită de el când nici măcar n-ar avea motiv s-o facă, dacă îţi studiază vreodată mişcările, îţi cântăreşte cuvintele. În plus de asta, ştie adesea ce gândeşti, îţi anticipează comportamentul şi deciziile de parcă ţi-ar citi gândurile. Îţi completează propoziţiile şi îţi dă senzaţia că vă ştiţi de-o viaţă, chiar dacă sunteţi împreună de puţin timp. Există o legătură între voi pe care nici măcar tu n-ai cum s-o explici, parcă vă înţelegeţi unul pe altul fără să rostiţi un cuvânt, vă completaţi în cel mai frumos mod posibil, vă cunoaşteţi şi vă armonizaţi.

Contact fizic constant

Un alt semn de compatibilitate între voi e că nu vă puteţi desprinde unul de altul. Atingerile, chiar şi-n miezul zilei şi-n văzul lumii, sunt nelipsite între voi, iar săruturile, pline de pasiune. Dacă te face să te simţi frumoasă când nu eşti machiată şi aranjată, e limpede că te poţi relaxa în prezenţa lui zi şi noapte. Iar, dacă eşti, de obicei, liniştită şi destul de tăcută, dar, în compania lui, începi să vorbeşti întruna, de nici nu ştii ce te-a apucat, ei bine, e nimic mai mult decât tensiune sexuală, acea anticipare a unor momente de vis pe care urmează să le trăiţi voi doi împreună.

Pierderea interesului

Chiar şi atunci când comunicaţi minunat, vă înţelegeţi din priviri şi nu suportaţi să staţi unul fără celălalt nici măcar o secundă, nimeni nu vă poate garanta că lucrurile vor rămâne la nesfârşit aşa între voi. Acea îndrăgosteală de început, când trăiţi parcă unul pentru celălalt, dispare în timp, dacă nu faceţi niciun efort să vă menţineţi relaţia incitantă şi deschisă. Aşadar ce e de făcut pentru a păstra vie flacăra pasiunii? Interesul în cel de lângă tine se poate pierde, din cauza neglijării nevoilor jumătăţii tale şi-a concentrării pe orice altceva decât voi doi. Odată ce te preocupă mai mult serviciul sau neînţelegerile pe care le ai cu familia, cum să-ţi mai pese să faci tot ce poţi pentru a-i satisface orice fantezie partenerului tău? Totuşi, probleme vor exista întotdeauna. Aşadar, dacă ţii la relaţia de cuplu, investeşte timp şi energie în ea. Nu-i de-ajuns să te gândeşti că v-aţi potrivit până acum din toate punctele de vedere şi că aşa va fi toată viaţa. Da, comunicarea bună şi chimia dintre voi sunt esenţiale când vine vorba despre compatibilitate, însă întreţine viu interesul dintre voi cu mici atenţii, surprize şi tandreţuri care să stârnească şi să menţină pasiunea în cuplu. 

 

Potrivire. Dacă simţi adesea nevoia de o îmbrăţişare, un pupic sau o strângere de mână din partea jumătăţii tale, cel mai probabil că ţi-ai găsit perechea în pat, pentru că gesturile tandre, privirile pline de înţeles şi atenţia pe care ţi-o acordă constant sunt semne clare că vă completaţi de minune şi în intimitate.