Cât ar trebui să dureze un contact sexual pentru ca femeia să fie satisfăcută

1 preludiu jpg jpeg

Durata unui raport intim difer─â de la un cuplu la altul. Pentru unii b─ârba┼úi, aceast─â durat─â este un criteriu de m─âsurare a performan┼úelor sexuale. Mai exact, cu c├ót dureaz─â mai mult, cu at├ót sunt mai buni la pat. Dar, c├ót, dureaz─â, ├«n medie, un act sexual f─âr─â preludiu ┼či c├óte minute sunt suficiente pentru ca o femeie s─â ajung─â la orgasm?

Adesea surs─â de fantezii ┼či de exager─âri greu de crezut, durata actului sexual a devenit obiect de studiu ┼či pentru oamenii de ┼čtiin┼ú─â. Astfel, speciali┼čtii de la Universitatea Utrecht din Olanda au realizat un studiu la care au participat 500 de cupluri, care au avut ca misiune s─â cronometreze durata contactului intim, din momentul penetr─ârii ┼či p├ón─â la ejaculare. Aten┼úie, deci, este vorba doar despre acest interval, deci nu include ┼či preludiul.

Durata medie, 5,4 minute

Rezultatele ob┼úinute au ar─âtat o durat─â medie de 5,4 minute (cea mai scurt─â durat─â fiind de 33 de secunde). De asemenea, speciali┼čtii au vrut s─â vad─â dac─â factori precum folosirea prezervativului ┼či circumcizia pot influen┼úa ejacularea mai rapid─â. S-a observat c─â ace┼čti factori nu influen┼úeaz─â ejacularea, ├«n schimb, v├órsta, da.

Citeste si: Cum iti dai seama daca e bun la pat? Fii atenta la aceste semne

7,5 minute, pentru ca femeia s─â fie satisf─âcut─â

Totu┼či, o alt─â cercetare arat─â c─â sexul trebuie s─â dureze 7,5 minute pentru ca femeia s─â fie pe deplin satisf─âcut─â. Aceast─â durat─â nu include preludiul, care joac─â un rol important ├«n pl─âcerea sexual─â.

Ian Kerner, sexolog ┼či terapeut de cuplu, afirm─â c─â aceast─â durat─â este relativ─â, ┼úin├ónd cont ┼či de alte aspecte.  

ÔÇ×Uneori ├«┼úi dore┼čti o partid─â de sex rapid─â, alteori ai nevoie de un act sexual foarte intens, iar uneori vrei doar s─â te distrezi sau s─â fii aventuros. Tipul de sex pe care ┼úi-l dore┼čti dicteaz─â durata partidei. Un lucru e cert: sexul ar trebui s─â dureze suficient de mult timp pentru ca ambii parteneri s─â simt─â pl─âcerea, ├«n general, sub forma orgasmuluiÔÇť, afirm─â Kerner.

Citeste si: Ce secrete au barbatii casatoriti. Nu te asteptai!