Cât ar trebui să dureze un contact sexual pentru ca femeia să fie satisfăcută

1 preludiu jpg jpeg

Durata unui raport intim diferă de la un cuplu la altul. Pentru unii bărbaţi, această durată este un criteriu de măsurare a performanţelor sexuale. Mai exact, cu cât durează mai mult, cu atât sunt mai buni la pat. Dar, cât, durează, în medie, un act sexual fără preludiu şi câte minute sunt suficiente pentru ca o femeie să ajungă la orgasm?

Adesea sursă de fantezii şi de exagerări greu de crezut, durata actului sexual a devenit obiect de studiu şi pentru oamenii de ştiinţă. Astfel, specialiştii de la Universitatea Utrecht din Olanda au realizat un studiu la care au participat 500 de cupluri, care au avut ca misiune să cronometreze durata contactului intim, din momentul penetrării şi până la ejaculare. Atenţie, deci, este vorba doar despre acest interval, deci nu include şi preludiul.

Durata medie, 5,4 minute

Rezultatele obţinute au arătat o durată medie de 5,4 minute (cea mai scurtă durată fiind de 33 de secunde). De asemenea, specialiştii au vrut să vadă dacă factori precum folosirea prezervativului şi circumcizia pot influenţa ejacularea mai rapidă. S-a observat că aceşti factori nu influenţează ejacularea, în schimb, vârsta, da.

Citeste si: Cum iti dai seama daca e bun la pat? Fii atenta la aceste semne

7,5 minute, pentru ca femeia să fie satisfăcută

Totuşi, o altă cercetare arată că sexul trebuie să dureze 7,5 minute pentru ca femeia să fie pe deplin satisfăcută. Această durată nu include preludiul, care joacă un rol important în plăcerea sexuală.

Ian Kerner, sexolog şi terapeut de cuplu, afirmă că această durată este relativă, ţinând cont şi de alte aspecte.  

„Uneori îţi doreşti o partidă de sex rapidă, alteori ai nevoie de un act sexual foarte intens, iar uneori vrei doar să te distrezi sau să fii aventuros. Tipul de sex pe care ţi-l doreşti dictează durata partidei. Un lucru e cert: sexul ar trebui să dureze suficient de mult timp pentru ca ambii parteneri să simtă plăcerea, în general, sub forma orgasmului“, afirmă Kerner.

Citeşte şi: Ce secrete au barbatii casatoriti. Nu te asteptai!