Vestea bună primită de Selma Blair după 3 ani de luptă cu scleroza multiplă

1 selma blair jpg jpeg

Actriţa cunoscută din filme precum „Blonda de la Drept” şi „Tentaţia seducţiei” a fost diagnosticată în 2018 cu scleroză multiplă, boală a sistemului nervos central, care poate duce inclusiv la paralizie.

Mesajul diagnosticului bolii a fost publicat de actriţă pe pagina sa de Instagram. „Am scleroză multiplă... Am un handicap. Uneori cad. Scap lucruri. Memoria mea e înceţoşată. Iar partea mea stângă cere indicaţii de la un GPS defect. Am scleroză multiplă şi sunt OK”.

Viaţa sa a trecut prin momente dificile de atunci, despre care poţi citi aici.

Mai mult, Selma Blair a fost sfătuită de medici să se aştepte la ce este mai greu. „Am fost avertizată, aşa că am început cumva să-mi fac planurile pentru moarte şi i-am spus asta fiului meu, iar el mi-a zis că ar prefera să fiu incinerată. Am făcut mai multă chimioterapie decât face în mod obişnuit un pacient bolnav de cancer, aproape că te ucide cantitatea pe care am făcut-o eu, însă celulele stem m-au ajutat să supravieţuiesc”, a declarat ea.

Boala a intrat în remisie

Cu toate că nu există un tratament care să vindece scleroza multiplă, boala poate avea perioade de remisie, după cum este şi cazul actriţei.

„Prognosticul meu este grozav. Sunt în remisie. Transplantul de celule stem m-a băgat în remisie. A fost nevoie de un an de la transplant pentru ca inflamaţia din corp şi leziunile să dea înapoi. Mi-a fost teamă să vorbesc despre asta, pentru că am simţit că ar trebui să fiu mai vindecată. Am acumulat mult bagaj în creierul meu, care trebuie încă sortat, aşa că mi-a trebuit un minut să accept asta”, a dezvăluit Selma Blair, anunţă pagesix.com.

Citeste si: Simptome care anunţă scleroza multiplă