Cum a aflat Woody Harrelson că are intoleranță la lactoză. Ce simptome avea actorul

vid jpg

Woody Harrelson și-a câștigat celebritatea după ce a apărut în serialul NBC Cheers.  Recent, actorul a vorbit despre alegerile sale în materie de dietă, care au început după ce a aflat că are intoleranță la lactoz.

În trecut, Harrelson promova dieta vegană, despre care spunea că reprezintă o sursă de energie „Dieta este crucială”, spunea Harrelson, care consuma alimente negătite. „Mâncarea crudă este orice nu a fost rafinat, conservat sau prelucrat chimic și nu a fost încălzit peste 48C.” Actorul a pătruns și în trecutul său, dezvăluind că diagnosticul său de intoleranță la lactoză l-a făcut să renunțe definitiv la lactate și carne.

Era încă un actor în devenire la New York când a descoperit care era motivul pentru care avea acnee pe toată fața. A suferit ani de zile de asta și a dat vina pe pubertate și pe o fluctuație a hormonilor, până când o femeie aflată în același autobuz cu el i-a spus că ar putea avea intoleranță la lactoză. "Eram într-un autobuz și o fată mă vede în timp ce îmi suflam nasul”, a explicat Harrelson în urmă cu câțiva ani.

„Aveam acnee pe toată fața de ani și ani. Și ea spune: „Hei, ai intoleranță la lactoză. Dacă renunți la lactate, toate aceste simptome pe care le ai vor dispărea în trei zile.

„Aveam 24 de ani. Și a fost ceva de genul „În niciun caz!”

Spre mirarea lui, de îndată ce a renunțat să mai mănânce lactate, în „trei zile”, atât nasul plin de mucus, cât și pielea iritată „dispăruseră”.

Din acel moment, actorul a promis că va acorda prioritate sănătății sale, punând la îndoială „povestirile bătrânilor” despre ce este mai bine pentru sănătatea ta și ce nu.

„Așa că am început să mă gândesc, Doamne, întotdeauna nu mi s-a spus nimic altceva decât: „Laptele face bine organismului”. Toate aceste lucruri pe care suntem tentați  să le credem sunt doar o păcăleală totală, doar reclamă”.

Într-un alt interviu, în care susține importanța de a mânca bine și de a renunța la fast-food-urile, Harrelson abordează din nou schimbarea sa remarcabilă: „Pentru mine este logic că celebritățile sunt focusate pe sănătate. Adică, nu poți juca un om de conducere dacă ești gras și ai acnee, nu? “

„Obișnuiam să am o acnee groaznică pe față Și mucus - îmi suflam constant nasul. Apoi, într-o zi, această femeie se așează lângă mine într-un autobuz și îmi spune: <<Ai intoleranță la lactoză>>. Totul s-a clarificat în trei zile. Asta mi-a schimbat viața. Medicii nu și-au putut da seama”.

Medicii au rămas uimți de felul în care au dispărut simptomele, dar se știe că cei care au intoleranță la lactoză pot ajuta la controlul simptomelor făcând modificări în dietă.

Problema digestivă comună este cauzată de incapacitatea organismului de a digera lactoza - un tip de zahăr care se găsește în principal în lapte și produse lactate. Simptomele inconfortabile și uneori jenante tind să se dezvolte în câteva ore de la consumul de alimente sau băuturi care conțin lactoză.

Aceste simptome, care pot fi mai mult sau mai puțin severe, includ:

Oboseală

Diaree

Balonare

Crampe și dureri de stomac

Deși nimeni nu asocial acneea cu lactoza, Dr. Zenovia , un profesionist în îngrijirea pielii și expert în dermatologie hormonală, susține că dieta bogată în zahăr este legată de acnee.