Boala teribilă de care suferă Chris Evert

Chris Evert, fosta jucătoare de tenis, locul 1 mondial, a fost diagnosticată cu cancer ovarian. Vedeta în vârstă de 67 de ani a făcut publică această veste pe pagina ei oficială de Twitter, spunând că a fost diagnosticată în prima fază a cancerului.

image

Chris Evert este optimistă în ceea ce privește tratamentul

,,Am trăit o viață încântătoare. Acum am câteva provocări înaintea mea. Dar, sunt liniștită știind că tratamentul pe bază de chimioterapie este ca să ne asigurăm că boala nu reapare’’, a mărturisit vedeta, potrivit Foxnews. De asemenea, Chris Evert este recunoscătoare pentru că a fost diagnosticată în prima fază a cancerului, aspect ce facilitează eficiența tratamentului bolii. Chris Evert a mai mărturisit că sora ei mai mică, Jeanne Evert Dubin, a murit acum doi ani, din cauza cancerului ovarian. Astfel, Chris Evert a hotărât că este necesar să-și facă niște teste genetice pentru a afla dacă este și ea suspectă de cancer ovarian. Această decizie s-a dovedit a fi una salvatoare, fosta tenismenă fiind depistată din timp cu cancer. Medicii ne sfătuiesc să ținem cont de istoricul medical al familiei, pentru că acest lucru poate facilita depistarea din timp al unor boli grave, când încă acestea mai pot fi tratate.

Citeşte şi: Ce trebuie să ştii despre cancerul ovarian

Cum se manifestă cancerul ovarian

Cancerul ovarian poate avea o supravieţuire de până la 94% dacă este depistat în primul stadiu, dar de cele mai multe ori este depistat târziu, fapt care reduce drastic şansele de supravieţuire.

Cele mai frecvente simptome  

• Balonare persistentă: abdomenul rămâne crescut în dimensiune câteva zile;

• Probleme de alimentaţie – senzaţia de saţietatese instalează rapid;

• Durere – în zonele pelvine sau abdominale;

• Urinări frecvente şi urgente;

•  Oboseală extremă/persistentă;

• Scădere sau creştere inexplicabilă în greutate;

• Sângerări inter-menstruale sau după instalarea menopauzei.

Citeşte şi: Christiane Amanpour, jurnalistă CNN, depistată cu o boală care răpune anual în jur de o mie de românce. Despre ce este vorba

O adevărată legendă a tenisului

Jucătoarea americană Chris Evert s-a remarcat în lumea tenisului încă de la vârsta de 14 ani, câștigând mai multe premii la categoria sa de vârstă. La 18 ani a devenit jucătoare profesionistă. De asemenea, după patru ani de la începerea carierei în tenis, tânăra a devenit prima sportivă care a câștigat un milion de dolari, din premiile obținute de-a lungul competițiilor. A fost numărul 1 mondial între anii 1974-1978 și între 1980-1981. În prezent, Chris Evert deține 157 de tiluri la simplu și este comentator și analist sportiv din 2011, la televiziunea americană ESPN.

Anca-Teodora Popa