Vacanţe, grijă mai atentă pentru sănătate, ieşiri cu prietenii: soluţii garantate pentru a recupera perioada de stat acasă

1 pandemie jpg jpeg

După două luni de stat în casă, poate între patru pereţi şi într-un context încă incert, e timpul să te bucuri mai mult ca oricând, atât cât mai e posibil, de eliminarea restricţiilor de orice fel. E drept, nu poţi recupera totul dintr-odată, dar dacă te organizezi, vei putea să nu ratezi ceea ce contează până la urmă.

În continuare, venim cu câteva recomandări pentru tine:

Grija pentru sănătate

Perioada de izolare a însemnat un impact paradoxal asupra propriei sănătăţi. Pe de o parte, ai respectat reglementările în vigoare, normele de igienă şi de distanţare socială, dar în acelaşi timp nu ai avut cum să te îngrijeşti atent de starea ta de sănătate, cum ar fi urmarea unui tratament injectabil pentru ameliorarea unei carenţe în organism, investigarea unei vechi probleme sau o schemă de recuperare după o accidentare. Tocmai din acest motiv, mai ales dacă ai temeri în ceea ce priveşte riscul infectării, cel mai indicat ar fi un tratament la domiciliu care să te ajute să te îngrijeşti de corpul tău aşa cum merită. De asemenea, poţi opta pentru acest tip de servicii dacă ai în grijă o persoană mai în vârstă sau una cu nevoi speciale.

Dorinţa de a pleca în vacanţă

În contextul dat, e greu de crezut că vei putea pleca către o destinaţie exotică, să te bronzezi pe o insulă în Thailanda sau să te rogi într-un templu din India. Cel mai probabil şi mai sigur ar fi să te mulţumeşti cu Marea Neagră, Bucovina sau Delta Dunării şi să nu te mai gândeşti la contrascenarii. Până la urmă, nu e neapărat important locul în care îţi vei petrece concediul, ci oamenii alături de care alegi să te însoţeşti, starea ta emoţională şi percepţia asupra a ceea ce trăieşti. Vestea bună e că operatorii din industria HoReCa, din dorinţa de a impulsiona turismul, propun turiştilor pachete de servicii la preţuri promoţionale, chiar şi până la 50% reduse faţă de aceeaşi perioadă din anul 2019. Nu îţi rămâne decât să profiţi şi să îţi cumperi un bilet cu cât mai multe răsfăţuri incluse, de la acces la piscină la bufet suedez.

Socializarea nemediată de ecrane digitale

Deşi ai comunicat cu prietenii şi colegii de muncă prin intermediul reţelelor de socializare şi a platformelor online, nimic nu se compară cu interacţiunea faţă în faţă. Ieşi cât mai mult în oraş, organizează nopţi albe în cluburi şi restaurante alături de cei dragi, distrează-te la cote maxime şi bucură-te de fiecare moment. Până la urmă, e un privilegiu să comunici cu prietenii şi colegii direct, fără medieri de orice fel.   

După restricţii, este important să revii încet la normalitate, să fii cât mai conectat cu cei care contează şi pentru care tu eşti important. 

Sursă foto: unsplash.com