Test pentru minte! Găsești pisica dintre bufnițe?

Iată o ilustrație foarte plăcută, realizat de Gergely „Dudolf” Dudás, un artist din Budapesta care creează lucrări la fel de provocatoare pentru creier, pe atât de plăcute sunt ochiului.

Desenele lui Dudolf se joacă cu percepția și devin adevărate provocări datorită detaliilor pe care le ascund. Aceste detalii pe care creierul pare să le igonore la prima vedere și să nu le perceapă, atrag atenția aspura muncii artistlui și i-au transformat inlustrațile în adevărate teste de atenție, concentrare și finețe a percepției.

Ele scot creierul din starea  de „lene” și îl provocacă să descopere detaliile ascunse în mod subtil, fără a-ți fura din timp și a te obosi, ci oferind diversisment, dar și o stare de alertă plăcută.

În aceasă imagine, ilustratorul Dudolf a ascuns o pisică în mijlocul a zeci de bufnițe, așa cum se poate vedea în imagine.

bufnite jpg

Sursa imaginii: Pagina de Facebook a artistului Dudolf

Bufnițele sunt reprezentate înghesuite unele în altele, colorate și cu străsături aproape identice, schițate minimalist. Acest lucru face dificilă distingerea personajelor, fapt pe care se și bazează provocarea pe care o lansează artistul. Alfă unde se află pisica, ascunsă printre bufnite!

Ai căutat-I și nu ai găsit-o? Nu îți face griji, este destul de greu, așa că poți începe prin a scana cu privirea, rând după rând, fie de sus în jos, fie de la stânga la dreapta, rândurile de bufnițe pentru a descoperi intrusul.

Deși desenul este făcut astfel încât să ne păcălească percepția, corpuri asemănătoare și culori simpatice pe care creierul tine de le tarateze ca pe un model, fără să mai distingă indivizii, aplicând tehnica de mai sus, cu răbdare, vei descoperi pisica.

Dacă nu ai reșit nici așa, iată încă un sfat: concentrează-te asupra fețelor individuale desenate de ilustrator și vei ajunge să distingi pisica!

image

Sursa imaginii: Pagina de Facebook a artistului Dudolf

Citește și Ai peste 40 de ani! Ar trebui să faci aceste analize!