Se poate întâmpla ceva rău dacă urinezi sub duș?

Ore este rău dacă urinezi sub duș? Dar dacă îți faci duș după ce înaintea ta, cineva a făcut pipi în cadă?

Un sondaj de opinie citat de revista The Healthy arată că obiceiul de a face pipi la duș nu este deloc izolat! Publicația scrie că 58% dintre persoanele chestionate au recunoscut că urinează sub duș și 48% au spus că acest lcuru este acceptabil, în timp ce 42% spun că nu este în regulă să se întâmple acest lucru.  

image

Urinatul sub duș nu este periculos dacă ești perfect sănătos. Foto: Shutterstock

Un sondaj similar din Regatul Unit a constatat că aproape jumătate dintre bărbați recunosc că au făcut pipi sub duș, dar numai un sfert dintre britanici spun că acest lucru este acceptabil.

Indiferent de câți oameni fac pipi sau nu, sub duș, întrebarea rămâne: este acest gest unul sigur? Iată ce trebuie să știți.

Urina reprezintă deșeurile lichide ale corpului nostru. După ce rinichii filtrează lichidele din corp, rămâne un amestec de apă, sare, electroliți și substanțe chimice numite uree și acid uric. Dar, în ciuda a ceea ce se crede, urina nu este sterilă, ea poate conține bacterii. Deci, practica de a face pipi sub duș implică niște riscuri, tocmai pentru că aceasta poate conține bacterii.

Din acest motiv, este necesarî grija suplimentară ca urina sa nu ajungă în zone ale corpului unde există leziuni. În această situație apare riscul unor infecții la nivelul rănilor respective cu bacterii din urină.

Spălați cada dacă urinați sub duș

Nu uitați să spălați cada dacă urinați sub duș. Motivul este că, în situația în are aveți o infecție a tractului urinar, aceasta se poate transmite și poate afecta persoanele care vor face duș după dumneavoastră în cadă, deoarece bacteriile pot găsi cu ușurință fisuri ale pielii pe care să le colonizeze. Cel mai bine este să folosiți dezinfectanți și detergenți specifici curățării obiectelor sanitare pentru a vă asigura că nu îmbolnăviți pe nimeni.

Citește și Care sunt bolile cronice pe care canicula le poate agrava