Pozițiile sexuale ideale pentru cei peste 50 de ani

Îmbătrânirea ne schimbă corpul și acest lucru este un process natural, dar poate avea consecințe și asupra modului în care iubim.

image

Un expert în  fitness a împărtășit cele mai bune mișcări de făcut în timpul sexului, pentru cei peste 50 de ani.

Pe măsură ce îmbătrânim, dorințele și experiențele sexuale pot fi afectate de schimbările de la nivelul hormonilor și de îmbătrânirea corpului.

Dar, potrivit unui expert în fitness de la Total Shape, citat de  Express, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să ne reducem nivelul de intimitate pe măsură ce îmbătrânim și nici frecvența acetelor sexuale.

Batrani pensionari fericiti FOTO Shutterstock jpg

Sexul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății mentale și fizice. Foto: Shutterstock

Expertul a dezvăluit cele mai bune poziții sexuale pentru persoanele de peste 50 de ani și mai mult, adăugând că actul sexual regulat poate îmbunătăți sănătatea mentală și fizică a oamenilor.

„Beneficiile includ scăderea tensiunii arteriale din cauza contactului fizic și o creștere a sistemului imunitar cu o concentrație mai mare de imunoglobuline A. Sexul poate reduce chiar și riscul de cancer de prostată la bărbați”.

Femeile beneficiază cel mai mult de pozițiile sexuale adaptate, deoarece le permit să controleze profunzimea și ritmul.

Un astfel de control ar putea ajuta la atenuarea disconfortului pe care o femeie îl poate simți în timpul menopauzei.

Expertul a explicat: „În timpul menopauzei, hormonul estrogen este mai scăzut, ceea ce face ca vaginul să fie mai puțin elastic, ceea ce face sângerările mai frecvente în timpul sexului”.

Potrivit cercetărilor citate de expert, sexul ar putea reduce simptomele supărătoare ale menopauzei.

De exemplu, un studiu desfășurat pe durata a 10 ani a arătat că femeile care au făcut sex cel puțin o dată pe săptămână au avut cu 28% mai puține riscuri de a prezenta simptome de menopauză.

Cea mai simplă poziție pentru a obține cea mai mare satisfacție sexuală este poziția misionarului, cu puțin sprijin suplimentar.

Expertul a explicat: „Suportul suplimentar nu sună foarte sexy, dar, pentru cei care se confruntă cu sciatică, acest lucru poate fi necesar. Suferirea de sciatică este cea mai frecventă la cei cu vârsta cuprinsă între 46 și 64 de ani

Oamenii care suferă de sciatica se pot simți mai bine dacă întinderea pe spate și actul sexual are loc cu o pernă dedesubt, aceasta fiind o ajustare bună pentru a atenua presiunea pe spate.”

O altă poziție recomandată este culcatul pe o parte, ceea ce poate ajuta la controlul adâncimii penetrării, un lucru bun pentru femeile care ar putea experimenta durere în timpul actului sexual.

Această poziție este, de asemenea, „fantastică pentru cei care suferă de dureri de genunchi pentru că nu este nevoie de susținerea propriei greutăți”.

Nici poziția „câine”, de care poat beneficia bărbații care au suferit de probleme de prostată sau au erecții mai slabe, nu este de neglijat.

Expertul a spus: „Deși găsirea unor poziții care să corespundă funcției curente a corpului tău este extrem de importantă pentru a crește confortul, poți, de asemenea, să prelungești preludiul dacă durează mai mult timp să te simți excitat și să te asiguri că folosești un lubrifiant care vi se potrivește amândurora."