Păr fin şi fără volum: trucuri de îngrijire

1 par fin jpg jpeg

Părul fin şi moale poate fi o adevărată provocare. Ştii deja că acest tip de păr este cel mai greu de coafat, pentru că îşi pierde volumul foarte repede. Dar cum poţi rezolva această problemă? Pe lângă produsele de styling pentru volum, o tunsoare adaptată stilului tău, personalizată ân funcţie de grosimea firului de păr te va ajuta foarte mult!

Există câteva mici schimbari în rutina de îngrijire, care alături de o vizită la hairstylist îmbunătăţesc semnificativ aspectul părului fin.

Iată câteva tunsori ideale pentru părul fin, recomandate de Gabriel Ilie, stilist Londa Professional.

Tunsorile ideale pentru părul fin

Chiar dacă nu are volumul pe care ţi l-ai dori, o tunsoare potrivită transformă complet modul în care se aşaza părul fin.

Fii atentă la coafura pentru care optezi. Există modele şi modele. Unele pot accentua acest aspect, pe când altele pot face diferenţa!

“Recomand tunsoarea linie, care păstrează toată cantitatea de păr tăiată la acelaşi nivel vizual. Rezultatul? Mai mult păr. O altă soluţie? Graduarea, tehnică ce construieşte greutate în păr şi, astfel, acesta va fi mai greu, mai plin,” explică Gabriel Ilie, stilist Londa Professional.

Un alt element pe care trebuie să îl ai în vedere când mergi la hairstylist?

“Optează pentru tunsori mai scurte cu lungimea maximă până la umeri, deoarece părul fin este mai rar şi are o durată de creştere mai mică. Mai exact, creşte lent şi se usucă foarte uşor la vârfuri,” atrage atenţia expertul Londa Professional.

Citeşte şi: Vrei un păr ca în reclame? Tratamentul cu keratină poate ajuta

Trucuri de styling si reguli de ingrijire

Cum ai grijă de părul fin şi subţire? Pe langa tunsoarea potrivita, revizuieşte-ti şi ritualul de îngrijire.

Alege un şampon special care să îl întăreascp şi să îl facă rezistent la rupere.  Proteinele din mătase, uleiul de avocado şi de migdale sau extractul de bambus se număra printre ingredientele care fortifică şuvitele, le ofera structura şi fac părul mai uşor de stilizat!

Totodata, există şi câteva trucuri de styling la care poţi apela pentru o coafură impecabilă!

“În primul rând, foloseşte un balsam light şi o spumă de păr asemănătoare care să dea volum şi textură părului, fără să îl încarce. Apoi usucă părul cu capul în jos. Dotează-te cu o perie plată pe care să o foloseşti contrar sensului de creştere al părului pentru a căpăta volum,” precizează Gabriel Ilie.

Tot aşa, dacă vrei să îi dai părului mai mult volum, apelează la instrumente de styling care să nu îl degradeze şi să nu îi afecteze sănătatea.

“Foloseşte un styler performant pentru a ondula uşor parul. Rezultatul? Un efect messy wow de Instagram (se poate utiliza şi un ondulator).  Atenţie, temperatura maxima de coafare trebuie sa fie 185°! La final, aplică un spray pentru finisare cu fixare profesională,” recomandă Gabriel Ilie.

Dacă vrei un look impecabil, încorporează aceste trucuri în rutina ta de îngrijire zilnică!

Citeşte şi: Cât păr este normal să ne cadă zilnic?