Vrei să slăbeşti? Aceste băuturi te ajută!

Atunci când vrei să scapi de câteva kilograme în plus, toată lumea te sfătuiește ce să mănânci. Însă contează la fel de mult și ce bei în încercarea ta de-a obține o siluetă de vis.

image

Știi pe de rost ce alimente sunt benefice într-o cură de slăbire, însă puțini pun accentul pe băuturile care te pot ajuta să te menții în formă sau să scapi de surplusul de greutate. Ce trebuie să consumi ca să-ți dea senzația de sațietate, să-ți stimuleze metabolismul și să-ți scadă pofta de mâncare? Există unele băuturi cate te ajută în acest sens. Evident că nu te poți îndopa apoi cu cele mai grase și mai mari porții de mâncare! Nicio băutură nu poate face minuni atât timp cât dieta pe care o adopți este plină de carbohidrați, zaharuri și grăsimi!

Ceaiul verde și cel negru

Bogat în antioxidanți, ceaiul verde dă rezultate minunate când vine vorba de slăbit! Nu mai puțin de 14 studii atestă că cine consumă această băutură, timp de 12 săptămâni, are toate șansele să slăbească între 0,2-3,5kg. Matcha este soiul de ceai verde cu cea mai mare concentrație de catehină, un compus organic antibacterian ce stimulează metabolismul. Conform cercetărilor efectuate, femeile care consumă 3 g de matcha pe zi au slăbit mai mult în timpul sportului decât cele care nu au băut așa ceva. În plus, cofeina conținută în acest ceai îți crește nivelul de energie, lucru care îți poate eficientiza performanța în sala de sport. Pe de altă parte, ceaiul negru conține polifenoli, niște antioxidanți care scad numărul de calorii asimilate și stimulează creșterea bactoriilor bune din intestin, ceea ce reprezintă o veste bună pentru silueta ta. Tot ce trebuie să faci e să bei 3 căni de ceai negru pe zi, timp de trei luni, ca să vezi rezultate îmbucurătoare în ceea ce privește circumferința taliei tale!

image

Cafeaua și apa

E bineștiut, cofeina ne energizează și ne stimulează metabolismul. Ceea ce este mai puțin cunoscut e faptul că o creștere în cantitatea de apă băută zilnic poate avea același efect minunat atât asupra aspectului nostru, cât și asupra sănătății în general.

Arzi mai multe calorii atunci când bei mai multă apă și te simți mai plin între mese, ceea ce te va determina să nu mai consumi atâta mâncare. Bea niște apă (în jur de 500 ml) înainte de-a te așeza la masă și vei vedea, în timp, rezultatele! În 12 săptămâni, vei slăbi cu 44% mai mult decât altcineva care nu face acest lucru. Când bei apă rece, consumi mai multe calorii chiar și atunci când nu faci nimic, când doar te odihnești.   

Citeşte şi: Cum te ajută merele să slăbeşti. Dieta de 5 zile

Oțetul de mere  

Acidul acetic din oțetul de mere îți scade nivelul de insulină în timp ce îți reduce pofta de mâncare și îți crește metabolismul. Studiile pe animale dovedesc că această băutură previne acumularea de grăsime la nivelul abdomenului și al ficatului. Numai 2 lingurițe de oțet de mere pe zi (în jur de 30 ml) asigură slăbirea. Un efect nedorit, însă, e că-ți erodează dantura, așadar clătește-ți gura după fiecare „dușcă” de oțet!

Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir nu numai că te scapă de „colăceii” și „aripioarele” nedorite, dar îmbunătățește și nibelul colesterolului „bun”. La micul dejun, poți consuma o băutură făcută din 2 g de pudră de ghimbir dizolvate în apă fiartă, pentru a-ți tăia foamea și a-ți da senzația de sațietate.

Sucul DE legume

Dacă sucul de fructe ne îngrașă, cel făcut din legume ne slăbește! Asimilezi mai puține calorii și înlocuiești, cu spor, băuturile din comerț, pline de zahăr și coloranți dăunători.