VIDEO: Iată cea mai sănătoasă salată!

1 2 jpg jpeg

O salată sănătoasă trebuie să conţină cât mai multe vitamine! Aşadar, ingredientele-minune, care oferă cantitatea necesară de beta-caroten, sunt în primul rând legumele.

Beta-carotenul ne fereşte de afecţiuni şi protejează ochii şi pielea. Printre alimentele care conţin multe vitamine se numără peştele, fructele sau cerealele.

Proteinele nu trebuie să lipsească de la masă! Iar dacă salata este felul principal, atunci faceţi în aşa fel încât aceasta să conţină multe proteine. Apelaţi la variante de peşte, ton sau somon, carne de pui sau curcan, fasole şi alte legume.

Cantitatea nu trebuie să fie mare, însă aceste ingrediente nu trebuie să lipsească din salatele sănătoase.

Alegeţi legumele viu colorate! Cu cât este mai colorată, cu atât salata este mai apetisantă şi conţine mai multe vitamine. Roşiile au un conţinut bogat de vitamina C.

Ele accelerează metabolismul şi ajută rinichii să elimine mai multă apă. Broccoli aduce organismului un plus de beta-caroten, calciu şi fibre, necesare în digestie. Morcovii sunt sursa principală de vitamina A şi beta-caroten.

Nici condimentele nu trebuie omise, piperul îmbogăţind gustului salatei perfecte.

Merele, ideale pentru salata de vară

Dacă vreţi să faceţi o salată deosebită, puteţi adăuga şi fructe. Merele se potrivesc foarte bine în salatele de vară. Mai mult, desertul ideal este salata de fructe, care are ca ingredient principal fructele de pădure, foarte bogate în antioxidanţi.

Brânza creşte numărul de calorii

Pe lângă fructe, legume şi carne, nu uitaţi să adăugaţi măsline, nuci, seminţe sau avocado. Puteţi adăuga şi cereale. Orezul fiert sau boabele de porumb dau gust salatei. Brânza nu este recomandată, din cauza caloriilor.

Folosiţi ulei de măsline!

Şi sosul salatei este foarte important! Aveţi grijă, însă, că acesta conţine cele mai multe calorii. Este de preferat uleiul de măsline sau sucul de lămâie. Cremele şi sosurile făcute special pentru salate sunt bogate în calorii şi nesănătoase.