VIDEO: Ce spun despre tine poftele culinare?

1 2 jpg jpeg

Dac─â ┼úi-e poft─â de fructe, organismul reclam─â fie un deficit de vitamine, fie o puternic─â deshidratare. Nu este exclus s─â ave┼úi ambele ÔÇťproblemeÔÇŁ.

Totu┼či, nu consuma┼úi pe stomacul gol fructele care con┼úin o mare cantitate de acizi ┼či vitamina C, cum sunt citricele sau merele, medicii sus┼úin├ónd c─â acestea cresc aciditatea gastric─â. Cel mai bun moment de a consuma fructe este la o jum─âtate de or─â dup─â mas─â.

Vrei s─ârat? E┼čti deshidratat

Dacă aveţi poftă de alimente sărate, cel mai probabil sunteţi deshidratat sau există o afecţiune care a dus la scăderea cantităţii de sodiu din organism.

Deasemenea dac─â ave┼úi probleme cu tensiunea, pofta de sare este accentuat─â pentru c─â sodiul cre┼čte tensiunea arterial─â. Este indicat s─â consuma┼úi suplimente alimentare cu minerale.

Pofta de cafea, carenţă de fier

Dac─â mirosul cafelei v─â face s─â pofti┼úi ne├«ncetat, probabil ave┼úi nevoie de fosfor, sulf, cafein─â sau fier. Uneori, chiar ┼či anemicii au mai des poft─â de cafea. Nu uita┼úi s─â lua┼úi ├«n considerare ┼či factorul de dependen┼ú─â.

Pofta de pâine, lipsă de azot

Pofta de p├óine cald─â semnaleaz─â o nevoie a organismului de azot. Este indicat s─â consuma┼úi p├óine integral─â ┼či carne ├«n astfel de situa┼úii, dar ┼či cereale. De altfel, este indicat ca aceste alimente s─â nu lipseasc─â din dieta voastr─â zilnic─â.

Atenţie la glicemie!

Ciocolat─â, pr─âjituri, pi┼čcoturi. Cine nu pofte┼čte la a┼ča preparate? Aten┼úie, ├«ns─â! Dac─â ÔÇ×dorin┼úaÔÇŁ este arz─âtoare, ar putea ascunde o u┼čoar─â hipoglicemie, adic─â o sc─âdere a glucozei din s├ónge, dar ┼či o stare depresiv─â.

Creierul uman detecteaz─â starea de deprimare ┼či ├«ncearc─â s─â restabileasc─â un echilibru psihic prin cre┼čterea secre┼úiei de serotonin─â, neurotransmi┼ú─âtorul ce lupt─â ├«mpotriva anxiet─â┼úii ┼či depresiei. Consumul de dulciuri spore┼čte eliberarea acestuia.