Uleiul de palmier, bun pentru întreg organismul

1 2 jpg jpeg

Susţine sistemul imunitar

În compoziţia uleiului de palmier se găsesc carotenoizi, de 15 ori mai mulţi decât în morcovi şi de 30 de ori mai mulţi decât în tomate. Forma activă şi importantă de carotenoizi este beta-carotenul, o formă a vitaminei A, care este un antioxidant important ce susţine sistemul imunitar şi reduce riscul de boli de inimă, cataractă şi cancer. De asemenea, beta-carotenul este important pentru sănătatea oculară, imbunătăţind vederea atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Îndepărtează radicalii liberi din organism

Spre deosebire de alte tipuri de ulei, cel de palmier nu conţine acizi graşi trans. Potrivit cercetătorilor, aceşti acizi graşi pot duce la apariţia cancerului de colon, a bolilor de inimă şi a afecţiunilor neuronale.

Pe de altă parte, uleiul de palmier conţine din plin vitamina E, un alt antioxidant puternic care îndepărtează radicalii liberi din organism, acele molecule ce contribuie la dezvoltarea afecţiunilor cardiace. În plus, vitamina E previne îmbătrânirea prematură şi protejează celulele pielii de radiaţiile UV şi toxine.

Info: Uleiul de palmier poate fi consumat şi de către persoanele care au colesterolul ridicat, întrucât nu conţine grăsimi.

Deşi nu are contraindicaţii, este recomandat ca înainte de a începe un tratament pe bază de ulei de palmier să consulţi un medic de specialitate, mai ales dacă suferi de vreo afecţiune.