Uleiul de nuci, izvor de sănătate

2 jpg jpeg

Este bogat în acid elagic

Acidul elagic din compoziţia uleiului de nuci s-a dovedit a fi un compus care ajută la prevenirea cancerului, deoarece are rolul de a distruge celulele canceroase.

De asemenea, uleiul de nuci are proprietăţi antibacteriene, antivirale şi antiinflamatoare. Grăsimile mononesaturate din compoziţia uleiului reduce inflamaţiile de la nivelul sistemului cardiovascular, reducând astfel riscul bolilor de inimă.

În plus, uleiul de nuci este eficient şi în cazul inflamaţiilor cronice şi poate reduce simptomele osteoartrite şi artritei reumatoide.

Conţine numeroşi antioxidanţi

Uleiului de nuci este bogat în vitaminele E şi C, doi antioxidanţi importanţi care luptă împotriva radicalilor liberi ce pot deteriora celulele şi ADN-ul.

O sursă bună de acizi graşi Omega-3 şi minerale

Acizii graşi Omega-3 au un rol important în menţinerea sănătăţii creierului. Ei contribuie la o bună transmitere a semnalelor de la creier şi îmbunătăţesc funcţiile cognitive.

Studiile arată că celulele creierului au nevoie în mod constant de acizi graşi Omega-3, motiv pentru care specialiştii recomandă să facem un obicei din a consuma ulei de nuci.

Uleiul de nuci conţine şi minerale (zinc, fier, potasiu şi calciu) esenţiale pentru sănătatea oaselor. Într-un studiu recent se arată că un consum constant de ulei de nuci conduce la o mai bună stabilitate a oaselor şi reduce pierderile semnificative de minerale.