Sucurile de legume vă curăţă corpul de toxine

1 2 jpg jpeg

Ciorbele şi tocanele gătite „ca la mama acasă” au, fără îndoială, avantajul gustului şi al ingredientelor 100 % naturale. Şi totuşi, consumul continuu de alimente prelucrate termic este urmat de degenerarea progresivă a celulelor şi ţesuturilor. Nu există nici un alt medicament care să poată fi folosit de organism pentru refacere sau regenerare mai bun decât sucurile naturale.

Sucurile de fructe au virtuţi purificatoare. Dacă sunt alese fructe suficient de variate şi bine coapte, ele îi pot furniza organismului minerale, vitamine şi toate glucidele de care acesta are nevoie.

Sucurile de legume sunt regeneratoare şi îmbunătăţesc metabolismul. Ele conţin toţi aminoacizii, mineralele, sărurile, enzimele şi vitaminele necesare, cu condiţia să fie consumate proaspete, crude, fără conservanţi şi să fie extrase în mod corect din legume.

La extragerea sucului, este esenţial ca fibrele să fie complet terciuite, pentru ca elementele vitale să treacă în lichid. Astfel, lipsite de fibre, sucurile de legume sunt asimilate în 10-15 minute şi sunt folosite aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea ţesuturilor, cu minimum de efort din partea aparatului digestiv.

Dacă sunt extrase incomplet, sucurile vor conţine apă vitală organică, folositoare, însă vor avea o cantitate redusă de vitamine şi enzime.

Sucul de ridichi trebuie amestecat cu suc de morcovi

Se extrage din frunze şi rădăcină, dar, fiind foarte tare, se ia numai cu suc de morcovi. Ajută la refacerea mucoaselor. Eficacitatea acestui suc este mai mare dacă este consumat după sucul de hrean, la o oră. Datorită conţinutului ridicat de sodiu, fier şi magneziu, dă rezultate de durată în cazul sinuzitelor, făcând să nu mai fie necesară intervenţia chirurgicală.

Ţelina crudă conţine sodiu organic

Cel mai mare avantaj al acestui suc îl reprezintă conţinutul ridicat de sodiu organic, care menţine calciul în formă solubilă. Ţelina crudă conţine de patru ori mai mult sodiu organic decât calciu. De aceea le este foarte utilă persoanelor care au consumat multe zaharuri şi amidon concentrat (pâine albă, macaroane, orez decorticat).

Hreanul tratează sinuzita cronică

Dacă este consumat cu adaos de suc de lămâie îndoit cu apă, câte o jumătate de linguriţă de două ori pe zi, sucul de hrean ajută la dizolvarea mucozităţilor din sinusuri. Se păstrează maximum o săptămână în borcan. Înainte de consum, se lasă la temperatura camerei şi se adaugă lămâie din abundenţă. Pentru vindecarea sinuzitei cronice, este necesară o cură cu suc de hrean de câteva luni, până la un an.