Sucul de portocale, bun de consumat în orice sezon!

1 2 jpg jpeg

Încetineşte procesul de îmbătrânire

Consumul a două pahare de suc de portocale pe zi poate creşte concentraţia de vitamina C din organism cu până la 64%, potrivit specialiştilor. Pe lângă faptul că stimulează sistemul imunitar, vitamina C protejează organismul de radicalii liberi, acele molecule care pot duce la grăbirea procesului de îmbătrânire prematură.

Previne apariţia inflamaţiei în organism

Mesele bogate în grăsimi pot duce la apariţia unor reacţii inflamatorii în organism care conduc la dezvoltarea rezistenţei crescute la insulină, crescând riscul apariţiei diabetului zaharat de tip 2 şi a aterosclerozei. Însă, un consum regulat de suc de portocale scădea riscul dezvoltării unor astfel de boli prin reducerea inflamaţiilor din organism.

Îmbunătăţeşte tensiunea arterială diastolică

Persoanele care beau în mod constant suc de portocale îşi pot îmbunătăţi tensiunea arterială diastolică. Citricele conţin un compus numit hesperidină care are rolul de a dilate vasele mici de sânge, reducând valoarea biomarkerilor specifici riscului crescut de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Reduce nivelul de lipoproteine

Nu în ultimul rând, sucul de portocale scade nivelul lipoproteinelor cu densitate scăzută la persoanele care au nivelul de colesterol din sânge ridicat. De asemenea, un pahar, două de suc pe zi contribuie la îmbuntăţirea digestiei şi la tratarea constipaţiei.