Sucul de morcovi curăţă ficatul

1 2 jpg jpeg

Primele semne de intoxicare sunt oboseala persistentă, dificultăţi de concentrare, insomniile, infecţii frecvente, dureri de cap, depuneri de grăsime, rigidizarea membrelor, valori crescute ale colesterolului, lipidelor, acidului uric.

Ficatul este principalul organ de metabolizare a alimentelor, el fiind primul care vine în contact cu sângele care transportă toxinele ce provin din diferite surse. Având un rol atât de important, este de preferat să ne luăm măsuri de precauţie pentru a-l proteja şi a-l feri de orice îmbolnăvire.

Pentru aceasta este recomandat să reducem consumul de alcool, să consumăm zilnic ceaiuri din plante. Trebuie să avem grijă şi la alimentaţie. Hrana să fie constituită din produse naturale, fără conservanţi.

Dimineaţa: un suc din ridiche neagră (150g), morcov, păstârnac şi pătrunjel câte 200g.

La prânz: supă cremă de varză albă: la un litru şi jumătate de apă se adaugă 500g de varză albă, un fir de praz, un morcov, un pătrunjel, o ţelină mică, o lingură de ulei; se pasează la rece, se servesc cu leuştean şi pătrunjel verde tocat mărunt, piure de spanac cu ciuperci şi usturoi pisat.

Seara: salată de andive cu praz.

Această cură de dezintoxicare se poate ţine după următoarea schemă: o zi pe săptămână – timp de o lună sau 3 zile la rând în luna februarie.

Pregătiţi-vă de Revelion cu ceaiuri

Altă “poartă” de eliminare a toxinelor e reprezentată de rinichi. Iată ce trebuie să faceţi pentru a-i “pregăti” de Revelion, când urmează alte excese alimentare:

Evitaţi administrarea de analgezice sau alte medicamente care alungă durerea!

Faceţi o cură cu ceaiuri din plante! Astfel, timp de 3 zile se beau sucuri din mere, minimum 200 ml dimineaţa.

După o oră, se bea un ceai preparat din muşetel, coada-şoricelului, urzică, coada-calului şi strugurii ursului în părţi egale. Din acest amestec se prepară o infuzie la 250 ml apă clocotită. Se consumă 4 căni pe zi.

Atenţie la lichide! Pe tot parcursul zilei se consumă apă plată, minimum un litru şi ceai – infuzie de gălbenele cu rostopască, frunze de zmeur şi coada-calului, în părţi egale.

Se prepară această infuzie din 1000 ml apă clocotită în care se adaugă o lingură din amestecul de mai sus, se acoperă 5 minute, se strecoară şi se consumă pe parcursul unei zile, cu înghiţituri mici.