Ştii cum să păstrezi prospeţimea sucurilor naturale?

1 2 jpg jpeg

Un suc de portocale sau o limonadă este exact ce ai nevoie pentru a avea energie. La fel de mult de ajută şi sucurile de kiwi, mandarine, ananas, grepfrut care-ţi aduc un plus de vitamina C şi acid folic pentru întărirea sistemului imunitar, atât de necesar când temperaturile încep să scadă.

Dacă ai un nivel crescut de colesterol, sucurile de mere sunt exact ce ai nevoie ca să-l reduci şi să nu ajungi la boli grave: diabet, hipertensiune, obezitate. Iar dacă vrei să nu răceşti în sezonul rece, bea suc de pere. Conţine o substanţă cu proprietăţi antiseptice numită arbutină.

Cel mai bine este să le bei în stare proaspătă, dar când nu ai destul timp la dispoziţie să pun storcătorul în funcţiune, le găseşti în magazine, în varianta sigilată. Pe acestea din urmă, le poţi consuma chiar şi la 5 zile de la deschidere, numai că trebuie să ţii cont de câteva sfaturi de păstrare:

Trebuie să le ţii la frigider!

După ce le-ai desfăcut capacele, sucurile iau contact cu aerul. Dacă sunt ţinute la frigider, cu dopul închis, sunt bune de băut şi după 5 zile. Altfel, perioada în care pot fi consumate scade la o zi. În a doua zi de depozitare necorespunzătoare, sucul începe, în mod natural, să oxideze, neavând conservanţi, aşadar vor putea fi observate reacţii precum schimbarea culorii sau modificarea mirosului.

Păstrează-le la răcoare şi când sunt nedesfăcute!

Chiar şi înainte de deschidere, sucurile de fructe sigilate trebuie ţinute în locuri răcoroase, ferite de surse directe de lumină, bine ventilate, cu temperaturi între 4-20 grade Celsius.

Transportă-le neapărat în lada frigorifică!

Când temperaturile sunt încă ridicate şi iei sucuri de fructe sigilate la pădure sau în călătoriile tale, aminteşte-ţi să le transporţi într-o ladă frigorifică. În ciuda sigilării, sucurile naturale care nu conţin aditivi se vor încălzi şi este posibil să se altereze şi să nu te mai poţi bucura în totalitate de beneficiile lor nutriţionale.