Ştii ce alimente îţi provoacă reacţii alergice?

1 2 jpg jpeg

Ouăle Dacă eşti alergică la ouă, a le consuma chiar şi în cantităţi mici poate declanşa reacţii alergice. Simptomele apar, în general, cam la o oră după ce ai consumat acest aliment. Atenţie! Cercetări recente susţin că ingestia zilnică de doze mici, crescătoare, de albuş - sub strict control medical! – poate ajuta la vindecarea acestui gen de alergie. Lactatele Laptele provoacă frecvent alergii - şi, se pare că alergia la lapte se moşteneşte din familie. În special copiii au reacţii negative, de aceea se recomandă ca bebeluşilor să nu li se dea lapte de vacă înaintea vârstei de un an. Ca şi în cazul ouălor, laptele se poate introduce progresiv în alimentaţie, în cantităţi mici, sub supraveghere medicală. Atenţie! Proteinele lactice responsabile de reacţiile adverse sunt prezente în cele mai diverse produse – gumă de mestecat, pastă de dinţi. Fructele oleaginoase În cazul arahidelor, reacţia alergică poate fi extremă – iar organismul reacţionează chiar şi la urme din acest aliment.

Află mai multe informaţii pe clickpentrufemei.ro