Spuneţi NU prăjiturilor! Alegeţi fructele!

1 2 jpg jpeg

Potoliţi-vă setea cu apă plată cu lămâie!

Aceasta hidratează organismul şi este bogată în vitamina C, pe când răcoritoarele carbogazoase de pe piaţă sunt inamicele corpului nostru.

Înlocuiţi zahărul cu mierea!

Zahărul în exces dăunează organismului, dar şi siluetei.

Spuneţi „nu” băuturilor acidulate!

Acestea îngreunează digestia şi produc senzaţia de balonare. Ca alternativă, aveţi sucurile naturale de fructe sau legume, fără adaos de zahăr, care sunt mult mai sănătoase.

Înlocuiţi cafeaua de dimineaţă cu o cană de ceai verde!

E un bun energizant şi ne pregăteşte creierul pentru o nouă zi de lucru. În plus, ceaiul verde este bogat în antioxidanţi şi nu afectează inima.

Înlocuiţi prăjiturile, produsele de patiserie sau îngheţata cu fructe dulci, precum smochine, banane, stafide, struguri. Acestea au mai puţine calorii şi sunt un adevărat izvor de sănătate.

Evitaţi carnea de porc!

Peştele poate fi un înlocuitor de bază al acestei cărni şi, fie vorba între noi, este şi foarte gustos. Mai mult, peştele este bogat în proteine şi grăsimi nesaturate, inclusiv Omega 3, în timp ce carnea grasă poate îmbolnăvi inima.

Nu cumpăraţi covrigei dacă vă place să ronţăiţi între mese! Consumaţi migdale, alune, nuci sau seminţe crude, în locul celor prăjite. Toate conţin grăsimi nesaturate, bune pentru inimă.

Dacă aveţi de ales între orezul brun şi cel alb, alegeţi-l pe cel brun! Totodată, pâinea albă şi pastele trebuie înlocuite cu produse din făină integrală. Chiar dacă acestea conţin fibre şi vitamine, au destule calorii.

Nu înlocuiţi pauza de masă de la birou cu un sendviş!

Dacă nu puteţi evita acest lucru, înlocuiţi brânza cu felii de roşii. Se combină mai bine cu mezelurile şi au mai puţine calorii.

Salatele sunt o sursă bună de vitamine, însă evitaţi sosurile! Adăugaţi peste salată zeamă de lămâie, de portocală sau ulei de măsline.