Semnele consumului ridicat de zahăr

2 jpg jpeg

Alimentaţia a ajuns să despice firul în mai mult de patru bucăţi, părerile find astăzi extrem de împărţite între ce este bine şi nu să consumăm, ce trebuie să evităm sau ce anume ne face bine.

Însă toate aceste păreri au un punct comun şi anume că excesul de zahăr are un efect extrem de nociv asupra organismului uman.

Din fericire, în momentul în care ceva este în plus în organism sau ceva nu funcţionează corespunzător, organismul transmite semnale pe care ar fi bine să le identifici la timp şi să le rezolvi. Astfel, iată care sunt semnele că ai consumat foarte mult zahăr:

Eşti tot timpul obosit

Acesta este unul dintre cele mai bune semnale că tu consumi o cantitate mare de zahăr. Dacă nici după o noapte de somn fără treziri nocturne nu dispare această senzaţie de oboseală atunci este cazul să reduci cantitatea de zahăr. Ţine cont de faptul că nivelul de energie este stabil atât timp cât nivelul de zahăr în sânge este stabil. O cantitate mare de zahăr în sânge sau una fluctuantă se va resimţi şi la nivel energic. Începe să consumi mai multe fibre şi proteine, ambele sunt aliaţii stării de bine şi a nivelului energetic.

Specialiştii recomandă ca să nu consumăm mai mult de 3-4 linguriţe pe tot parcursul zilei, având însă în vedere faptul că zahăryul îl găsim inclusiv în pâine, atunci este bine să reduci cele 3-4 linguriţe de zahăr la una singură sau deloc.

Dacă te-ai hotărât să renunţi la zahăr şi observi că starea de oboseală tot nu dispare, nu reveni la consumul de zahăr, aceste zile de după sunt vitale pentru că organismul reacţionează ca în cazul unui viciu, când nu îi mai furnizezi cere şi dacă vede că nu îi mai dai se va redresa.

Eşti mereu morocănoasă când nu mănânci ceva dulce? Atunci renunţă de tot la zahăr.

Află care sunt fructele cu cel mai scăzut nivel de zahăr AICI

Pofta de ceva dulce

Pofta de dulce te face să consumi dulciuri peste dulciuri fără să ţii cont de pragul caloric. Ppailele tale se obişnuiesc cu gustul dulce al caloriilor păcătoase mai ales pentru că zahărul dă dependenţă şi cere o cantitate tot mai mare.

Înlocuieşte pofta de ceva dulce cu un fruct, un măr sau o portocală. Chiar dacă nu are acelaşi gust dulce, este mult mai sănătos.

Probleme cu tenul

Nu degeaba se spune că suntem ceea ce mâncăm, astfel că, zahărul ne afectează atât pe înterior cât şi la exterior. În felul acesta poţi ajunge să te confrunţi cu probleme precum acneea sau tenul uscat şi deshidratat.

Fluctuaţiile de insulină pot declanşa anumte probleme vizibile mai ales la nivelul pielii. Încearcă să stai departe de tenteţiile dulci măcar o săptămână şi observă-ţi pielea cum se manifestă, astfel vei şti pe ce drum să apuci.

Surplusul de kilograme

Orice gram de zahăr corpul tău îl va transforma în glucoză pentru a obţine energie, zahărul ajută la eliberarea insulinei, hormon extrem d eimportant atunci când vine vorba despre greutatea corporală.

Atunci când organismul este asediat cu zahăr din toate părţile el nu ami ştie ce cantitate trebuie să asimileze şi să transforme în energie şi atunci îşi face rezerve pe care le depozitează sub forma ţesutului adipos.

Această acţiune favorizează la rândul său creşterea în greutate, hipercolesterolemia, probleme cardiace, tulburări de somn sau chiar diabet.