Seminţele de roşii te ajută să trăieşti mai mult

2 jpg jpeg

Gelul obţinut din aceste seminţe ajută sângele să nu devină vâscos şi îmbunătăţeşte circulaţia acestuia, prevenind astfel formarea cheagurilor de sânge. Potrivit oamenilor de ştiinţă, gelul devine o alternativă naturală la aspirină.

De asemenea, seminţele de roşii contribuie la schimbarea caracteristicilor trombocitelor, acele celule mici din sânge, la fel ca şi aspirina.

Trombocitele sunt în mod normal netede, însă modificările suferite de vasele de sânge din cauza fumatului, a creşterii colesterolului sau a stresului, le afectează într-o mare măsură.

Gelul din seminţe de roşii, descoperit de profesorul britanic Asim Dutta-Roy, a fost adăugat printre ingredientele unui suc natural şi urmează să fie inclus şi în multe alte produse.

În prezent, milioane de oameni în vârstă iau zilnic doze mici de aspirină pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui. Cu toate acestea există efecte secundare, precum hemoragia la nivelul stomacului şi formarea ulcerului.

Însă, conform oamenilor de ştiinţă, gelul din seminţe de roşii nu are reacţii adverse, putând fi folosit cu încredere de către orice persoană.

Substanţa cu efect similar aspirinei a fost descoperită în timp ce oamenii de ştiinţă studiau beneficiile dietei mediteraneene.