Şase gustări ”sănătoase” pe care un nutriţionist le va tăia imediat din dieta ta
Chipsurile veggie: legumele de pe ambalaj, precum sfecla sau morcovi pot fi înşelătoare şi ne pot păcăli că sunt sănătoase. Nutriţioniştii ne sfătuiesc să verificăm ingredientele, unde de cele mai multe ori se ascunde făina de cartofi ca ingredient principal şi nu legumele. De multe ori, acestea au doar cu 30 de calorii mai putin decât chipsurile normale şi mai puţine proteine decât aceştia. Dacă doreşti beneficile legumeleor, cel mai bine este să le mănânci crude, şi nu uscate, provenind dintr-un ambalaj.
Dulciurilele vegane: pur şi simplu pentru că sunt vegane, asta nu înseamnă că acestea sunt şi sănătoase. Pentru a înlocui produsele de provenienţa animală, acestea au mai mult zahăr, şi nu au valori nutritive. Dacă chiar îţi doreşti o astfel de gustare, optează pentru dulciurile vegane care nu au fost gătite, şi sunt preparate din ingrediente nutritive, precum bilele energeizante facute din unt de arahide, ovăz şi seminţe chia, cu esenţa de vanilie. Chiar şi în această formă, este bine să consumi puţine, deoarece au multe calorii.
Biscuiţii fără gluten: aceştia nu sunt cu nimic mai sănătoşi decât biscuiţii obişnuiţi, şi au multe calorii şi carbohidraţi, la fel ca şi chipsurile. Dacă doreşti o gustare sărată, alege floricelele, care sunt sărace în calorii, peste care adaugă un pic de ulei de măsline şi sare.
Gustările din fructe: dacă cuvântul „fruct” este încorporat, asta nu înseamnă neapărat că este şi sănătos. Multe dintre acestea au zaharuri adăugate şi conservanţi, la fel ca o ciocolata. Pentru numărul de calorii pe care acestea le au, poţi mânca un coş întreg de fructe, care vine cu multe beneficii, precum vitamine şi minerale esenţiale sănătăţii organismului.
Nuci şi fructe uscate: acestă combinaţie, este foarte des percepută că o alegere sanatoasă, dar este şi foarte densă în calorii şi zahăr. Multe branduri adaugă extra zaharuri şi oferă porţii mult prea mari. Dacă chiar îţi doreşti această gustare, amestecă tu nuci, migdale sau alune cu fructe uscate şi nu mânca mai mult de un pumn din acest amestec.
Pita chips: datorită faptului că sunt făcuţi din lipie uscată, par o variantă mai sănătoasă, însă din punct de vedere nutritiv, sunt la fel de rele ca chipsurile. Doar 10 chipsuri pot avea 130 calorii, 19 grame de carbhidrati, şi doar 1 gram de fibre.