Prunele întăresc oasele

1 2 jpg jpeg

1. Previn bolile cardiovasculare. Fierul, calciul, potasiul, seleniul, vitaminele A, B şi C conţinute de prune protejează celulele organismului de acţiunea nocivă a radicalilor liberi, care stau la originea bolilor cardiovasculare, dar şi a cancerului.

2. Cresc imunitatea. Aceste fructe cresc imunitatea şi ar putea preveni apariţia mai multor maladii, sunt de părere nutriţioniştii. Ele sunt recomandate în mod deosebit vârstnicilor, fiindcă organismul lor îşi pierde capacitatea de a se proteja de radicalii liberi.

3. Curăţă organismul. Prunele au o acţiune detoxifiantă şi decongestivă pentru ficat şi se folosesc ca adjuvant în regimurile alimentare asociate afecţiunilor hepatice.

4. Întăresc oasele. Studiile recente au arătat că aceste fructe sunt numai bune pentru sănătatea oaselor, datorită faptului că sunt o bună sursă de bor, potasiu şi vitamina K.

5. Sunt energizante. Prunele au puternice calităţi energizante datorită zaharurilor pe care le conţin. Acestea intervin şi stimulează atât sistemul muscular, cât şi pe cel nervos.

6. Scad aciditatea gastrică. Au capacitatea de a curăţa intestinul şi de a stimula secreţia, contribuind la scăderea acidităţii gastrice.

7. Ajută tenul cu probleme. Măştile din fructe proaspete sunt astringente şi sunt indicate tenurilor cu porii deschişi. Ele se zdrobesc şi se pun pe faţă. Se lasă să acţioneze aproximativ 20 de minute.

8. Previn anemia. Prunele combat anemiile, datorită prezenţei sărurilor de fier şi a vitaminei C, care duc la îmbogăţirea hemoglobinei din sânge. Prunele uscate îşi păstrează pentru mult timp proprietăţile, având capacitatea de a creşte nivelul hemoglobinei, astfel încât să împiedice apariţia anemiei.

Cură de trei zile împotriva obezităţii

Aceste fructe pot fi consumate proaspete, congelate sau uscate, înglobate în cerealele cu lapte de la micul dejun sau chiar gătite. Dacă alegeţi varianta prunelor proaspete, este bine să le consumaţi cu jumătate de oră înaintea meselor principale.

Pentru tratarea anumitor afecţiuni, precum obezitatea, hipertensiunea arterială sau arteroscleroza, se recomandă cure de 3 zile, în care se consumă numai prune.