Probioticele ne feresc de bolile digestive

1 2 jpg jpeg

Dezechilibrul florei intestinale se consideră a fi responsabil de diverse tulburări funcţionale la nivelul sistemului digestiv. Probioticele, acele culturi vii de bacterii care modifică microflora, vin în ajutorul intestinelor noastre.

Acestea menţin echilibrul bacterial din colon, ajută la sinteza vitaminelor şi inhibă dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. De aceea sunt folositoare în prevenirea sau ca adjuvant în tratamentul sindromului colonului iritabil, a enterocolitei necrozante la nou-născuţi, în reducerea frecvenţei, duratei şi gravităţii bolilor diareice de varii etiologii, studiată mai ales la copii şi la vârstnici.

Ele ajung în organismul nostru cu ajutorul alimentelor pe care le consumăm, mai exact din lactate. “Pentru a ne asigura aportul zilnic de bacterii bune, este indicat să consumăm 2 porţii de iaurt pe zi”, ne-a explicat dr. Bogdan Ioachim, director comunicare Danone. Efectul de protejare trece odată cu încetarea consumului, de aceea specialiştii ne sfătuiesc să consumăm regulat produse lactate.