Portocalele, sursa ideală de calciu

1 2 jpg jpeg

Portocalele

Ştim despre portocale că oferă organismului multe vitamine, dintre care cea mai importantă este vitamina C, dar şi antioxidanţi, fibre, vitamina A sau potasiu.

Este mai puţin cunoscut, însă, faptul că o felie de portocală conţine 52 mg de calciu. Aşadar, un pahar de suc de portocale poate înlocui cu succes laptele de la micul dejun.

Usturoiul

Usturoiul este condimentul care nu trebuie să lipsească din nici o bucătărie. Previne ateroscleroza, reduce riscul de infarct şi complicaţiile diabetului.

Este bogat în vitamina B6, seleniu şi magneziu. Este antiinflamator, antibacterial şi antiviral. Şi, nu în ultimul rând, conţine şi calciu. Doi-trei căţei de usturoi pot ajuta la sănătatea oaselor.

Muştarul

Pe lângă antioxidanţi şi vitaminele A şi C, boabele de muştar conţin şi calciu. Introduceţi-le în alimentaţie de două-trei ori pe săptămână, pentru că ajută la întărirea oaselor.

Fasolea verde

O porţie de fasole verde conţine 57 mg de calciu. Pe lângă efectele sale benefice asupra sistemului digestiv, datorită fibrelor pe care le conţine, fasolea ne protejează inima, dinţii şi oasele, datorită calciului. Mai mult, combinaţia calciu-potasiu ajută la relaxarea muşchilor şi la păstrarea sănătăţii sistemului nervos.

Spanacul

Este una dintre cele mai bogate surse de calciu. 225 mg de calciu conţine o porţie de spanac. Pe lista sa nutriţională mai putem include vitaminele A, C şi E, magneziu, potasiu şi fibre.

Spanacul ne întăreşte oasele, ajută la prevenirea cancerului, ne fereşte de afecţiuni cardiovasculare, păstrează stomacul sănătos şi are proprietăţi antiinflamatorii.

Broccoli

Este cel mai bun antioxidant, dar, pe lângă această proprietate, broccoli oferă organismului şi calciul de care acesta are nevoie.

Preparat la aburi, broccoli întăreşte imunitatea, previne afecţiunile cardiovasculare şi ajută sistemul nervos.